ICTV покаже телепрем’єру фільму «Міф»

ICTV покаже телепрем’єру фільму «Міф»

6 Грудня 2018
4914
6 Грудня 2018
20:19

ICTV покаже телепрем’єру фільму «Міф»

4914
20 грудня на телеканалі ICTV відбудеться прем’єра документального фільму про життя Василя Сліпака - оперного співака зі світовим ім’ям. Документальна стрічка від режисерів Леоніда Кантера та Івана Яснія демонструватиметься на українському телебаченні вперше.
ICTV покаже телепрем’єру фільму «Міф»
ICTV покаже телепрем’єру фільму «Міф»

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Оперний співак зі світовим ім’ям Василь Сліпак 19 років прожив у Франції. Він активно підтримав Революцію Гідності, координував громадські акції на підтримку України, згодом долучився до волонтерського руху. Коли на Сході України розпочалися бойові дії, він залишив сцену та кар’єру в Європі й пішов на війну добровольцем. Загинув 29 червня 2016 року від кулі снайпера поблизу Луганського Бахмутського району Донецької області.

30 червня 2016 року Василь Сліпак був нагороджений орденом «За мужність» I ступеня (посмертно), а у лютому 2017-го президент Петро Порошенко присвоїв йому звання Героя України.

Автори поєднують у фільмі два жанри: кіно та концерт. При створенні «Міфу» використано архівні відео, які показують героя у повсякденному житті та на сцені.

Анімацію до фільму «Міф» розробив український карикатурист Юрій Журавель, а музику створили Євген Гальперін, який співпрацював із Люком Бессоном та Баррі Сонненфельдом і був близьким другом Василя, Роман Григорів та Ілля Разумейко (формація NOVA OPERA), а також Едуард «Діля» Приступа.

Режисерський дует Леоніда Кантера та Івана Яснія має в доробку два фільми - короткий метр «Війна за свій рахунок» та повнометражну стрічку «Добровольці Божої чоти» про захисників Донецького аеропорту, який режисери показали у 23-ох країнах на всіх континентах.

Продюсери стрічки – Катерина Мізіна та Леонід Кантер.

Як писав «Детектор медіа», у травні 2017 року творча група фільму закінчила зйомки на Сході України, у Львові та Франції. Прем'єра фільму відбулася у Львові.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4914
Читайте також
19.02.2018 14:45
Ігор Грабович
«Детектор медіа»
4 191
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду