detector.media
06.12.2018 20:19
ICTV покаже телепрем’єру фільму «Міф»
ICTV покаже телепрем’єру фільму «Міф»
20 грудня на телеканалі ICTV відбудеться прем’єра документального фільму про життя Василя Сліпака - оперного співака зі світовим ім’ям. Документальна стрічка від режисерів Леоніда Кантера та Івана Яснія демонструватиметься на українському телебаченні вперше.

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Оперний співак зі світовим ім’ям Василь Сліпак 19 років прожив у Франції. Він активно підтримав Революцію Гідності, координував громадські акції на підтримку України, згодом долучився до волонтерського руху. Коли на Сході України розпочалися бойові дії, він залишив сцену та кар’єру в Європі й пішов на війну добровольцем. Загинув 29 червня 2016 року від кулі снайпера поблизу Луганського Бахмутського району Донецької області.

30 червня 2016 року Василь Сліпак був нагороджений орденом «За мужність» I ступеня (посмертно), а у лютому 2017-го президент Петро Порошенко присвоїв йому звання Героя України.

Автори поєднують у фільмі два жанри: кіно та концерт. При створенні «Міфу» використано архівні відео, які показують героя у повсякденному житті та на сцені.

Анімацію до фільму «Міф» розробив український карикатурист Юрій Журавель, а музику створили Євген Гальперін, який співпрацював із Люком Бессоном та Баррі Сонненфельдом і був близьким другом Василя, Роман Григорів та Ілля Разумейко (формація NOVA OPERA), а також Едуард «Діля» Приступа.

Режисерський дует Леоніда Кантера та Івана Яснія має в доробку два фільми - короткий метр «Війна за свій рахунок» та повнометражну стрічку «Добровольці Божої чоти» про захисників Донецького аеропорту, який режисери показали у 23-ох країнах на всіх континентах.

Продюсери стрічки – Катерина Мізіна та Леонід Кантер.

Як писав «Детектор медіа», у травні 2017 року творча група фільму закінчила зйомки на Сході України, у Львові та Франції. Прем'єра фільму відбулася у Львові.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY