ЦВК закликає кандидатів у президенти утриматись від дочасної агітації

ЦВК закликає кандидатів у президенти утриматись від дочасної агітації

16 Листопада 2018
1266
16 Листопада 2018
12:53

ЦВК закликає кандидатів у президенти утриматись від дочасної агітації

1266
Центральна виборча комісія (ЦВК) зауважує, що до початку виборчої кампанії практично в усіх регіонах України спостерігається активізація агітаційної діяльності кандидатів у Президенти України. У ЦВК вважають, що дочасна агітація може призвести до порушення принципу рівності
ЦВК закликає кандидатів у президенти утриматись від дочасної агітації
ЦВК закликає кандидатів у президенти утриматись від дочасної агітації

Про це йдеться в релізі відділу взаємодії зі ЗМІ секретаріату Комісії.

«Не поодинокими є випадки розміщення зовнішньої реклами, розповсюдження відповідної агітаційної продукції, проведення соціальних і благодійних заходів, поширення іміджевих матеріалів у ЗМІ, проведення зустрічей із виборцями тощо», – йдеться в повідомленні.

ЦВК зазначає, що подібні акції здійснюються поза межами виборчого процесу, і зауважує, що, відповідно до частини 1 статті 44 та частини 1 статті 57 Закону України «Про вибори Президента України», передвиборна агітація розпочинається кандидатом на пост Президента України наступного дня після дня його реєстрації Центральною виборчою комісією і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем виборів.

Комісія звертає увагу, що свобода виборців формувати свою думку повинна ґрунтуватися на рівності прав та умов участі у виборчому процесі, зокрема з боку кандидатів на пост Президента України.

«Відтак, Центральна виборча комісія закликає всіх субʼєктів виборчого процесу утриматися від дочасної агітації та неухильно дотримуватися загальновизнаних міжнародних стандартів проведення виборів і створити умови для проведення дійсно змагального процесу», – закликає ЦВК.

Нагадаємо, 7 вересня народна депутатка України, голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що із наближенням виборів створюються передумови для матеріалів замовного характеру в ЗМІ та акцентувала на необхідності внесення змін до виборчого кодексу в частині агітації.Вона також зазначила, що власники каналів забезпечують підтримку кандидатам в президенти.

У вересні Комітет виборців України закликав політичні партії та потенційних кандидатів у Президенти України відмовитися від розміщення рекламних матеріалів до офіційного старту виборчої кампанії.

Згідно з даними Комітету виборців України, із наближенням виборів Президента парламентські партії стали витрачати більше коштів. У липні-вересні 2018 року партії сукупно витратили 201 млн грн. Найбільше зросли витрати «Батьківщини». За півроку партія Тимошенко витратила близько 100 млн грн на рекламу «Нового курсу».

Фото: Закон і бізнес

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1266
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду