Підготовлено перші законопроекти щодо інформбезпеки – Парубій

Підготовлено перші законопроекти щодо інформбезпеки – Парубій

11 Вересня 2018
1877
11 Вересня 2018
15:46

Підготовлено перші законопроекти щодо інформбезпеки – Парубій

1877
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив про важливість інформаційної безпеки України в період гібридної війни та повідомив про підготовку перших законопроектів щодо цього.
Підготовлено перші законопроекти щодо інформбезпеки – Парубій
Підготовлено перші законопроекти щодо інформбезпеки – Парубій

Про це він сказав на форумі «Повна мобілізація: спільний план дій» «Реанімаційного пакету реформ».

«Доречним є питання інформаційної безпеки. Ми коли говоримо про безпеку, ми говоримо в широкому розумінні. Ми сьогодні маємо визнати, що частина інформаційного поля України є окупованим так само, як є окупованою частина нашої території. І, фактично, кореспондентські пункти російських видань, які діють в Україні, це теж є питання загальної загрози в широкому розумінні», – сказав він під час виступу.

«Я говорив із Комітетом. Підготували вже перші законопроекти. В гібридній війні інформаційна складова є не менш важлива», – пдодав спікер парламенту.

Нагадаємо, у червні 2018 року секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що для захисту держави необхідно прийняти пакет законів, що значно розширять можливості державних органів у питаннях інформаційної та кібербезпеки.

Нагадаємо, в травні 2017 року із запровадженням санкцій РНБО та президент зобов’язали інтернет-провайдерів блокувати доступ до російських соціальних мереж «Вконтакте» і «Одноклассники», інтернет-порталу «Яндекс» і його сервісів, а також поштового сервісу Mail.ru, ресурсів виробників програмного забезпечення «Лабораторія Касперського», «Доктор Веб», 1С та інших.

У травні 2018 року рішенням РНБО та указом президента запроваджено нові персональні санкції. За підрахунками «Детектора медіа», під санкціями у списках юридичних і фізичних осіб опинилися 198 сайтів і веб-ресурсів з Росії та з окупованих територій України, а також три українські інтернет-ресурси.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1877
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду