detector.media
11.09.2018 15:46
Підготовлено перші законопроекти щодо інформбезпеки – Парубій
Підготовлено перші законопроекти щодо інформбезпеки – Парубій
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявив про важливість інформаційної безпеки України в період гібридної війни та повідомив про підготовку перших законопроектів щодо цього.

Про це він сказав на форумі «Повна мобілізація: спільний план дій» «Реанімаційного пакету реформ».

«Доречним є питання інформаційної безпеки. Ми коли говоримо про безпеку, ми говоримо в широкому розумінні. Ми сьогодні маємо визнати, що частина інформаційного поля України є окупованим так само, як є окупованою частина нашої території. І, фактично, кореспондентські пункти російських видань, які діють в Україні, це теж є питання загальної загрози в широкому розумінні», – сказав він під час виступу.

«Я говорив із Комітетом. Підготували вже перші законопроекти. В гібридній війні інформаційна складова є не менш важлива», – пдодав спікер парламенту.

Нагадаємо, у червні 2018 року секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов заявив, що для захисту держави необхідно прийняти пакет законів, що значно розширять можливості державних органів у питаннях інформаційної та кібербезпеки.

Нагадаємо, в травні 2017 року із запровадженням санкцій РНБО та президент зобов’язали інтернет-провайдерів блокувати доступ до російських соціальних мереж «Вконтакте» і «Одноклассники», інтернет-порталу «Яндекс» і його сервісів, а також поштового сервісу Mail.ru, ресурсів виробників програмного забезпечення «Лабораторія Касперського», «Доктор Веб», 1С та інших.

У травні 2018 року рішенням РНБО та указом президента запроваджено нові персональні санкції. За підрахунками «Детектора медіа», під санкціями у списках юридичних і фізичних осіб опинилися 198 сайтів і веб-ресурсів з Росії та з окупованих територій України, а також три українські інтернет-ресурси.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY