Уряд залишив аналогове мовлення НСТУ, місцевих каналів і передавачів на кордоні з РФ

Уряд залишив аналогове мовлення НСТУ, місцевих каналів і передавачів на кордоні з РФ

29 Серпня 2018
4117
29 Серпня 2018
15:36

Уряд залишив аналогове мовлення НСТУ, місцевих каналів і передавачів на кордоні з РФ

4117
29 серпня Кабінет Міністрів України виніс рішення про збереження аналогового телемовлення НСТУ, місцевих каналів і передавачів на кордоні з Російською Федерацією
Уряд залишив аналогове мовлення НСТУ, місцевих каналів і передавачів на кордоні з РФ
Уряд залишив аналогове мовлення НСТУ, місцевих каналів і передавачів на кордоні з РФ

«Внести зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 червня 2006 р. №815, доповнивши позицію 38 розділу і у графі «Строк припинення використання радіотехнології» після цифр і слів "31 липня 2018 р." словами і цифрами»: для визначених Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення каналів мовлення на територіях, що межують з РФ, та каналів мовлення на територіях, де розповсюджуються програми ПАТ «НСТУ» і телерадіоорганізацій місцевого мовлення, які не мають ліцензій на цифрове мовлення, 31 грудня 2018 р.», – йдеться в проекті урядової постанови.

Кабмін також доручив Держпецзв’язку у дводенний термін доопрацювати постанову в частині уточнення термінів і суб'єктів, що здійснюють мовлення.

За підрахунками Нацради, після вимкнення до кінця 2018 року продовжать роботу 758 аналогових передавачів, тобто 40% від загальної кількості (власне, для продовження їх роботи і потрібні були зміни до урядової постанови):
  • 142 передавачі в зоні проведення операції об’єднаних сил: 26 телеканалів у Донецькій області (Бахмут, Волноваха, Добропілля, Костянтинівка, Краматорськ, Маріуполь, Олександрівка, Покровськ, Світлодарськ, Селидове, Соледар, Торецьк), 14 телеканалів у Луганській області (Бараниківка, Бахмутівка, Біловодськ, Білокуракине, Білолуцьк, Городище Біловодськ, Зоринівка, Кремінна, Лисичанськ, Марківка, Новопсков, Плугатар, Попасна, Сватове, Солідарне, Старобільськ, Стрильцівка, Троїцьке, Чугинка, Широкий);
  • 10 передавачів 26 телеканалів на півдні Херсонської області (Лазурне, Скадовськ, Чаплинка, Каланчак, Новотроїцьке, Генічеськ, Чонгар);
  • 99 передавачів на кордоні з Російською Федерацією: 15 телеканалів у Чернігівській області (Чернігів, Корюківка, Холми, Новгород-Сіверський), 18 телеканалів у Сумській області (Суми, Шостка, Білопілля, Тростянець, Охтирка), 20 телеканалів у Харківській області (Харків, Богодухів, Новоолександрівка, Великий Бурлук, Колодязне, Дворічна, Куп’янськ).
  • 405 передавачів Суспільного мовника («UA: Перший» і регіональні суспільні телеканали);
  • 107 передавачів місцевих і регіональних телекомпаній, які не мають цифрових ліцензій.

Нагадаємо, згідно з рішенням уряду, 31 серпня 2018 року має бути вимкнено аналогове телебачення по всій Україні. А в ніч з 31 липня на 1 серпня відбувся перший етап вимкнення в Києві та Кіровоградській області.

18 липня уряд ухвалив зміни до своєї постанови про вимкнення аналогового телебачення щодо збереження аналогового мовлення на територіях з особливим режимом мовлення (зона ООС і на кордоні з Кримом).

Також готувався ще один проект постанови про збереження аналогового мовлення місцевих і регіональних компаній без цифрових ліцензій, суспільного мовника, а також передавачів на кордоні з Російською Федерацією. Нацрада очікувала, щоб уряд вніс ці зміни на засіданні 29 серпня, розповів у бліц-інтерв’ю «Детектору медіа» відповідальний секретар Нацради Олександр Ільяшенко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4117
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду