detector.media
29.08.2018 15:36
Уряд залишив аналогове мовлення НСТУ, місцевих каналів і передавачів на кордоні з РФ
Уряд залишив аналогове мовлення НСТУ, місцевих каналів і передавачів на кордоні з РФ
29 серпня Кабінет Міністрів України виніс рішення про збереження аналогового телемовлення НСТУ, місцевих каналів і передавачів на кордоні з Російською Федерацією

«Внести зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9 червня 2006 р. №815, доповнивши позицію 38 розділу і у графі «Строк припинення використання радіотехнології» після цифр і слів "31 липня 2018 р." словами і цифрами»: для визначених Національною радою України з питань телебачення і радіомовлення каналів мовлення на територіях, що межують з РФ, та каналів мовлення на територіях, де розповсюджуються програми ПАТ «НСТУ» і телерадіоорганізацій місцевого мовлення, які не мають ліцензій на цифрове мовлення, 31 грудня 2018 р.», – йдеться в проекті урядової постанови.

Кабмін також доручив Держпецзв’язку у дводенний термін доопрацювати постанову в частині уточнення термінів і суб'єктів, що здійснюють мовлення.

За підрахунками Нацради, після вимкнення до кінця 2018 року продовжать роботу 758 аналогових передавачів, тобто 40% від загальної кількості (власне, для продовження їх роботи і потрібні були зміни до урядової постанови):

Нагадаємо, згідно з рішенням уряду, 31 серпня 2018 року має бути вимкнено аналогове телебачення по всій Україні. А в ніч з 31 липня на 1 серпня відбувся перший етап вимкнення в Києві та Кіровоградській області.

18 липня уряд ухвалив зміни до своєї постанови про вимкнення аналогового телебачення щодо збереження аналогового мовлення на територіях з особливим режимом мовлення (зона ООС і на кордоні з Кримом).

Також готувався ще один проект постанови про збереження аналогового мовлення місцевих і регіональних компаній без цифрових ліцензій, суспільного мовника, а також передавачів на кордоні з Російською Федерацією. Нацрада очікувала, щоб уряд вніс ці зміни на засіданні 29 серпня, розповів у бліц-інтерв’ю «Детектору медіа» відповідальний секретар Нацради Олександр Ільяшенко.

Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) закликала Кабінет Міністрів України і Нацраду не допустити зникнення «більш ніж 50 потужних регіональних та місцевих телекомпаній» у результаті відключення аналогового мовлення, запланованого на 1 вересня 2018 року.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY