Жодне з реформованих ЗМІ не змінило мови видання - Держкомтелерадіо

Жодне з реформованих ЗМІ не змінило мови видання - Держкомтелерадіо

1 Червня 2018
2009
1 Червня 2018
16:05

Жодне з реформованих ЗМІ не змінило мови видання - Держкомтелерадіо

2009
Станом на 1 червня реформовано 209 друкованих ЗМІ та редакцій - 196 комунальних, 13 державних. Жодне з реформованих ЗМІ не змінило української мови видання на російську.
Жодне з реформованих ЗМІ не змінило мови видання - Держкомтелерадіо
Жодне з реформованих ЗМІ не змінило мови видання - Держкомтелерадіо

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати моніторинг процесу реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ, контролюючи, зокрема,  дотримання норм закону щодо збереження мови видання реформованих видань, йдеться в повідомленні.

За результатами моніторингу, станом на 1 червня  реформовано 209 друкованих  ЗМІ та редакцій (196 - комунальних, 13 - державних). Жодне з реформованих ЗМІ не змінило української мови видання на російську.

Водночас спостерігається бажання редакцій регіональних видань, які до реформування виходили лише російською мовою,  паралельно випускати ці видання й українською або перейти тільки на українську мову видання.

Зокрема, у реєстраційних свідоцтвах газет «Вільногірськ» (Дніпропетровська область) та «Путивльські відомості» (Сумська область), які  до реформування виходили двома мовами, задекларовано намір видавати їх відтепер лише українською мовою. Газета «Вечерний Николаев» змінила назву у реєстраційному свідоцтві на «Вечірній Миколаєв». Є сподівання, що і україномовного контенту у цій двомовній газеті стане більше.

Як повідомляв «Детектор медіа», станом на 14 травня 2018 року було реформовано 202 друкованих ЗМІ та редакцій, серед яких 189 - комунальних, 13 - державних.

Загалом в Україні до кінця 2018 року повинно бути реформовано 728 друкованих ЗМІ.

Держкомтелерадіо нагадує, що державні і комунальні друковані ЗМІ, які не встигнуть до 1 січня 2019 року перереєструватися в Міністерстві юстиції України, автоматично втратять право на друк, тому що їхні старі свідоцтва про державну реєстрацію ЗМІ втратять чинність.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2009
Читайте також
13.04.2018 14:15
Віра Черемних
для «Детектора медіа»
3 309
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду