detector.media
01.06.2018 16:05
Жодне з реформованих ЗМІ не змінило мови видання - Держкомтелерадіо
Жодне з реформованих ЗМІ не змінило мови видання - Держкомтелерадіо
Станом на 1 червня реформовано 209 друкованих ЗМІ та редакцій - 196 комунальних, 13 державних. Жодне з реформованих ЗМІ не змінило української мови видання на російську.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Держкомтелерадіо продовжує здійснювати моніторинг процесу реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ, контролюючи, зокрема,  дотримання норм закону щодо збереження мови видання реформованих видань, йдеться в повідомленні.

За результатами моніторингу, станом на 1 червня  реформовано 209 друкованих  ЗМІ та редакцій (196 - комунальних, 13 - державних). Жодне з реформованих ЗМІ не змінило української мови видання на російську.

Водночас спостерігається бажання редакцій регіональних видань, які до реформування виходили лише російською мовою,  паралельно випускати ці видання й українською або перейти тільки на українську мову видання.

Зокрема, у реєстраційних свідоцтвах газет «Вільногірськ» (Дніпропетровська область) та «Путивльські відомості» (Сумська область), які  до реформування виходили двома мовами, задекларовано намір видавати їх відтепер лише українською мовою. Газета «Вечерний Николаев» змінила назву у реєстраційному свідоцтві на «Вечірній Миколаєв». Є сподівання, що і україномовного контенту у цій двомовній газеті стане більше.

Як повідомляв «Детектор медіа», станом на 14 травня 2018 року було реформовано 202 друкованих ЗМІ та редакцій, серед яких 189 - комунальних, 13 - державних.

Загалом в Україні до кінця 2018 року повинно бути реформовано 728 друкованих ЗМІ.

Держкомтелерадіо нагадує, що державні і комунальні друковані ЗМІ, які не встигнуть до 1 січня 2019 року перереєструватися в Міністерстві юстиції України, автоматично втратять право на друк, тому що їхні старі свідоцтва про державну реєстрацію ЗМІ втратять чинність.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY