Канал UATV розпочав мовлення на окуповані території Луганщини - МІП

Канал UATV розпочав мовлення на окуповані території Луганщини - МІП

12 Квітня 2018
1827
12 Квітня 2018
10:49

Канал UATV розпочав мовлення на окуповані території Луганщини - МІП

1827
UATV, телеканал Мультимедійної платформи іномовлення України, розпочав мовлення у тестовому режимі на окуповані території Луганської області.
Канал UATV розпочав мовлення на окуповані території Луганщини - МІП
Канал UATV розпочав мовлення на окуповані території Луганщини - МІП

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інформаційної політики України.

Із телевежі в Бахмутівці (Луганська область) КП «Інноваційно-інформаційний центр» (м. Сєверодонецьк) почало трансляцію UA|TV в тестовому режимі на 40-му ТВК з потужністю 1,2 кВт у цифровому форматі DVB-T2, йдеться в повідомленні.

«Робота в рамках Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України продовжується. І ми раді повідомити про ще один крок до забезпечення повноцінного мовлення UA|TV на окуповані Крим та Донбас», - заявив міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

Раніше МІП повідомляло, що телеканал іномовлення UA|TV почав мовити у тестовому режимі на окуповані території Криму та Донецької області відповідно з телевеж у Чонгарі (Херсонська область) та Волновасі (Донецька область).

МІП також нагадує, що телеканал UA|TV почав працювати 1 жовтня 2015 року. Правовим підґрунтям для його роботи є розроблений Міністерством інформаційної політики Закон України «Про систему іномовлення України», ухвалений Верховною Радою 8 грудня та підписаний Президентом 28 грудня 2015 року.

Канал транслює новини та програми власного виробництва через супутникові та кабельні мережі п’ятьма мовами - українською, англійською, російською, арабською та кримськотатарською.

Як повідомляв «Детектор медіа», 12 червня 2017 року прес-служба Луганської обласної держадміністрації повідомила, що сигнал із нової телевежі, нещодавно побудованої і відкритої в Бахмутівці Новоайдарського району Луганщини, перетинає передбачений радіус у 80 км і досягає міста Довжанськ.

Відкриття радіотелевізійної станції у Новоайдарському районі надало можливість покриття українським телебаченням та радіомовленням не тільки населених пунктів вздовж лінії розмежування, а й частину тимчасово окупованих територій області, йшлося у повідомленні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1827
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду