UATV розпочав мовлення на окуповані території Криму та Донбасу - МІП

UATV розпочав мовлення на окуповані території Криму та Донбасу - МІП

29 Березня 2018
1901
29 Березня 2018
14:59

UATV розпочав мовлення на окуповані території Криму та Донбасу - МІП

1901
UATV, телеканал Мультимедійної платформи іномовлення України, розпочав мовлення у тестовому режимі на окуповані території Криму та Донбасу.
UATV розпочав мовлення на окуповані території Криму та Донбасу - МІП
UATV розпочав мовлення на окуповані території Криму та Донбасу - МІП

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інформаційної політики України.

Із телевежі в Чонгарі (Херсонська область) ТОВ «Телемережі України» розпочали трансляцію UATV в тестовому режимі на 50 ТВК з потужністю 1 кВт у цифровому форматі DVB-T2. З телевежі у Волновасі (Донецька область) Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (РРТ) включив UATV в тестовому режимі на 22 ТВК з потужністю 1 кВт у цифровому форматі DVB-T.

«Мовлення з телевеж у Чонгарі та Волновасі - це лише початок. Міністерство інформаційної політики України бере на себе зобов’язання забезпечити повноцінне мовлення UA|TV на Крим та Донбас. І ми це зобов’язання виконаємо», - цитує прес-служба МІП главу відомства Юрія Стеця.

За його словами, найближчим часом UATV почне мовити також і на Луганську область.

Як повідомив генеральний директор Концерну РРТ Петро Семерей, державний оператор виконує вчасно всі технічні завдання в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України.

За словами генерального директора ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» Людмили Березовської, основною метою створення системи іномовлення України є забезпечення глядацькій аудиторії можливості формувати власний незалежний погляд на події та явища, які відбуваються в Україні.

«Саме цього дуже не вистачає на перенасичених російською пропагандою територіях по лінії розмежування на Сході та на адміністративному кордоні з Кримом. Найближчим часом цю нішу разом з іншими українськими телеканалами буде заповнювати і UATV», - наголосила пані Березовська.

Нагадаємо, що телеканал UATV розпочав мовлення 1 жовтня 2015 року. Канал транслює новини та програми власного виробництва через супутникові та кабельні мережі п’ятьма мовами - українською, англійською, російською, арабською та кримськотатарською.

Як повідомляв «Детектор медіа», через окупацію та анексію Автономної Республіки Крим і міста Севастополь Російською Федерацією 39 українських радіостанцій і 31 український телеканал повністю втратили можливість здійснювати мовлення в Криму.

Такі дані наведено у Звіті про порушення та втрати у сфері телерадіомовлення на території АР Крим та м. Севастополь після окупації 2014-2017 років, який презентували 27 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення та Міністерство інформаційної політики.

Ефірне мовлення українських телеканалів і радіостанцій на території півострова було повністю припинено протягом 2014 – першої половини 2015 років.

Фото: ХЕРСОН.city

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1901
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
?
2191 дн. тому
А чому не згадали, що за Законом про іномовлення, "UATV" не має права мовити всередині країни ?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду