detector.media
29.03.2018 14:59
UATV розпочав мовлення на окуповані території Криму та Донбасу - МІП
UATV розпочав мовлення на окуповані території Криму та Донбасу - МІП
UATV, телеканал Мультимедійної платформи іномовлення України, розпочав мовлення у тестовому режимі на окуповані території Криму та Донбасу.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства інформаційної політики України.

Із телевежі в Чонгарі (Херсонська область) ТОВ «Телемережі України» розпочали трансляцію UATV в тестовому режимі на 50 ТВК з потужністю 1 кВт у цифровому форматі DVB-T2. З телевежі у Волновасі (Донецька область) Концерн радіомовлення, радіозв’язку та телебачення (РРТ) включив UATV в тестовому режимі на 22 ТВК з потужністю 1 кВт у цифровому форматі DVB-T.

«Мовлення з телевеж у Чонгарі та Волновасі - це лише початок. Міністерство інформаційної політики України бере на себе зобов’язання забезпечити повноцінне мовлення UA|TV на Крим та Донбас. І ми це зобов’язання виконаємо», - цитує прес-служба МІП главу відомства Юрія Стеця.

За його словами, найближчим часом UATV почне мовити також і на Луганську область.

Як повідомив генеральний директор Концерну РРТ Петро Семерей, державний оператор виконує вчасно всі технічні завдання в рамках роботи Комісії з питань забезпечення стабільного функціонування системи національного телебачення і радіомовлення при Міністерстві інформаційної політики України.

За словами генерального директора ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» Людмили Березовської, основною метою створення системи іномовлення України є забезпечення глядацькій аудиторії можливості формувати власний незалежний погляд на події та явища, які відбуваються в Україні.

«Саме цього дуже не вистачає на перенасичених російською пропагандою територіях по лінії розмежування на Сході та на адміністративному кордоні з Кримом. Найближчим часом цю нішу разом з іншими українськими телеканалами буде заповнювати і UATV», - наголосила пані Березовська.

Нагадаємо, що телеканал UATV розпочав мовлення 1 жовтня 2015 року. Канал транслює новини та програми власного виробництва через супутникові та кабельні мережі п’ятьма мовами - українською, англійською, російською, арабською та кримськотатарською.

Як повідомляв «Детектор медіа», через окупацію та анексію Автономної Республіки Крим і міста Севастополь Російською Федерацією 39 українських радіостанцій і 31 український телеканал повністю втратили можливість здійснювати мовлення в Криму.

Такі дані наведено у Звіті про порушення та втрати у сфері телерадіомовлення на території АР Крим та м. Севастополь після окупації 2014-2017 років, який презентували 27 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення та Міністерство інформаційної політики.

Ефірне мовлення українських телеканалів і радіостанцій на території півострова було повністю припинено протягом 2014 – першої половини 2015 років.

Фото: ХЕРСОН.city

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY