Донецький прес-клуб запускає сайт «швидких новин» зі сходу

Донецький прес-клуб запускає сайт «швидких новин» зі сходу

27 Квітня 2018
1390
27 Квітня 2018
17:00

Донецький прес-клуб запускає сайт «швидких новин» зі сходу

1390
Донецький прес-клуб запускає сайт «швидких новин» зі сходу
Донецький прес-клуб запускає сайт «швидких новин» зі сходу

На сьогодні журналісти видали 15 число електронного дайджесту, які до створення онлайн-ресурсу поширювали у Telegram, Facebook, а також розсилали на електронні скриньки журналістів (українських та іноземних), політологів, експертів, комунікаторів реформ, лідерів думок, а також органів влади, НДО, міжнародних організацій та посольств. 

«Дайджест новин зі сходу став зручним джерелом інформації про життя окупованих територій для тих, хто не встигає стежити за подіями в режимі онлайн. Особливо приваблює його практична складова, яка дає уявлення, як змінюється життя людей, як реально впливають нові правила, що з рішень працює, а що ні, - відзначила керівник агенції MediaMasters Михайлина Скорик. - Гадаю, такий огляд корисний багатьом київським експертам для розуміння щоденних змін, з якими стикаються мешканці Донецької та Луганської областей».

«Ресурс сучасний, відрізняється за поданням інформації. Теми обираються такі, що близькі, і цікаві навіть тим, хто виїхав і не збирається повертатися, - написала професор кафедри менеджменту Університету державної фіскальної служби, переселенка з Донецька Аліна Халецька. - Ресурс забезпечує зв'язок з регіоном. Журналісти пишуть зрозумілою мовою. Нейтральна тональність. Без політизації. Оформлення відмінне, доступ гарний. Мені цікаво».

Команда прес-клубу сподівається, що новий інформаційний продукт дозволить заповнити інформаційні пустоти та відновити попит усіх зацікавлених груп щодо якісної аналітичної подачі новин зі сходу України.

Отримувати інформацію про те, що відбувається на сході, можна на сайті https://free.dn.ua, каналі https://t.me/freeua  у Телеграм або на сторінці «Свободный Донбас» у фейсбуці http://bit.ly/2FqvwEe.

Видання дайджестів відбувається у рамках проекту «Інформаційна інтеграція сходу України до загальноукраїнського медіапростору у форматі «швидких новин» з елементами пояснювальної журналістики» за підтримки програми У-медіа, «Інтерньюс Нетворк, Інк».

Нагадаємо, днями ГО «Детектор медіа» репрезентувала результати дослідження «Особливості медіаспоживання та сприйняття соціальних процесів населенням Донецької та Луганської областей (підконтрольних територій)».

Дослідження медіаспоживання та оцінки суспільно-політичних процесівмешканцями Луганської та Донецької областей (підконтрольних уряду України) було проведене в жовтні-листопаді 2017 року і охопило 160 респондентів із 8 міст з населенням більше 100 тисяч мешканців (Маріупіль, Волноваха, Слов'янськ, Краматорськ, Бахмут, Сєвєродонецьк, Лисичанськ і Старобільськ). 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1390
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду