Уряд прийняв рішення про поетапне вимкнення аналогового мовлення з 1 липня

Уряд прийняв рішення про поетапне вимкнення аналогового мовлення з 1 липня

29 Березня 2018
4152
29 Березня 2018
11:08

Уряд прийняв рішення про поетапне вимкнення аналогового мовлення з 1 липня

4152
Уряд врахував рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення (Нацради) про затвердження Плану поетапного вимкнення аналогового телерадіомовлення від 15 березня та прийняв рішення про поетапне вимкнення аналогового телевізійного мовлення з 1 липня 2018 року
Уряд прийняв рішення про поетапне вимкнення аналогового мовлення з 1 липня
Уряд прийняв рішення про поетапне вимкнення аналогового мовлення з 1 липня

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

«Відповідною постановою Кабінету Міністрів України "Про внесення зміни до розділу I Плану використання радіочастотного ресурсу України" продовжено строк використання радіотехнології "Аналогове телевізійне мовлення" шляхом унесення зміни до Плану використання радіочастотного ресурсу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 09.06.2006 р. № 815, з метою недопущення порушення прав громадян на вільний доступ до інформації», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, 15 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення внесла зміни до проекту Плану поетапного вимкнення аналогового телерадіомовлення, підготовленого робочою групою при Держспецзв’язку та схваленого Нацрадою 18 січня. У проекті плану було змінено строки поетапного вимкнення аналогового ТБ, зокрема початок вимкнення перенесено з березня на серпень 2018 року. А також було додано перелік заходів, які мають передувати реалізації поетапного вимкнення.

Нагадаємо, що у 2017 році уряд переніс кінцеву дату вимкнення аналогового телебачення з 30 червня 2017 року на 30 березня 2018 року. Хоча спершу планувалося перенесення на рік – на 30 червня 2018 року. З проекту плану стає очевидним, що ніякого вимкнення аналогового ТБ 30 березня 2018 року не відбудеться.

Проти вимкнення аналогового телебачення у 2017 році виступали медіагрупи «1+1 медіа» та «Інтер медіа груп». Вони, зокрема, добиваються, щоб один з мультиплексів «Зеонбуду» мав більше покриття. Для цього потрібно встановити від 70 до 170 додаткових передавачів, повідомляв виконавчий директор «1+1 медіа» Ярослав Пахольчук.

Пілотну область, з якої розпочнеться вимкнення аналогового ТБ, має визначити уряд. Нагадаємо, що Нацрада запропонувала п’ять варіантів: ВолинськаОдеська, Кіровоградська, Житомирська та Київська.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4152
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду