«Національні дружини» взялись охороняти ZIK (ДОПОВНЕНО)

«Національні дружини» взялись охороняти ZIK (ДОПОВНЕНО)

27 Березня 2018
2204
27 Березня 2018
14:05

«Національні дружини» взялись охороняти ZIK (ДОПОВНЕНО)

2204
Громадська організація «Національні дружини» повідомила, що бере на себе зобов’язання щодо безпеки телеканалу ZIK
«Національні дружини» взялись охороняти ZIK (ДОПОВНЕНО)
«Національні дружини» взялись охороняти ZIK (ДОПОВНЕНО)

Про це йдеться у заяві організації у Facebook.

«Редакція телеканалу звернулася по допомогу –відсьогодні Нацдружини беруть на себе зобов’язання гарантувати представникам даного ЗМІ право на чесну роботу та повну безпеку. Ми не дозволимо провокацій. Про перебіг подій навколо телеканалу обіцяємо інформувати в режимі реального часу», – йдеться в повідомленні дружини.

У прес-службі телеканалу ZIK «Детектору медіа» підтвердили цю інформацію та повідомили, що кілька чоловік з «Національної дружини» вже приступили до охорони телеканалу на громадських засадах.

Слід зазначити, що з 21 березня «Детектор медіа» так і не отримав від прес-служби ZIKу відповіді на запитання, хто охороняв телеканал з 1 березня, коли Національна гвардія припинила виконувати свої обов'язки щодо охорони телеканалу.

Нагадаємо, 21 березня 2018 телеканал ZIK заявив, що на нього готується атака і Нацгвардія з 1 березня розірвала договір охорони офісу каналу в Жовтневому палаці. «Силове захоплення Жовтневого палацу, де дислокується телеканал, може статися будь-якої миті. За інформацією з надійних джерел, за організацією захоплення стоїть Адміністрація Президента, однак здійснюватися атака на телеканал буде руками підконтрольних їй радикальних організацій», – йшлося в заяві.

Речник МВС Артем Шевченко пояснив «Детектору медіа», що Нацгвардія за дорученням міністра внутрішніх справ з 1 січня припинила охороняти будь-які об’єкти, крім тих, що визначені законом про Нацгвардію.

У прес-службі Адміністрації Президента України спростували заяву телеканалу ZIK про те, що Адміністрація Президента нібито стоїть за організацією майбутнього захоплення київського офісу телеканалу в Жовтневому палаці.

Фото: Facebook-сторінка "Національної дружини"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2204
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду