Нацрада перевірить ZIK через мовлення в дні пам’яті

Нацрада перевірить ZIK через мовлення в дні пам’яті

22 Березня 2018
1294
22 Березня 2018
19:18

Нацрада перевірить ZIK через мовлення в дні пам’яті

1294
22 березня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу ZIK (ТОВ «ТРК “Нові комунікації”») за його цифровою ефірною ліцензією через виявлені ознаки порушення Правил ведення мовлення на теле- і радіоканалах у дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті.
Нацрада перевірить ZIK через мовлення в дні пам’яті
Нацрада перевірить ZIK через мовлення в дні пам’яті

Під час моніторингу Нацрада виявила, що телеканал не дотримався цих правил у День героїв Небесної сотні 20 лютого та день пам’яті 75-х роковин з часу Корюківської трагедії 1 березня. За даними Нацради, ZIK почав поширювати інформацію про дні пам’яті тільки із 7:00, тоді як правила вимагають інформувати про день пам’яті мінімум раз на дві години з початку доби.

Нагадаємо, у день пам`яті мовники зобов’язані внести до сітки мовлення такі зміни:

  • поширювати мінімум раз на дві години в ефірному часі інформацію про день пам’яті;
  • припинити трансляцію комедійних та еротичних фільмів, гумористичних передач;
  • розмістити на екрані відповідне стилізоване зображення або палаючу свічку;
  • оголосити о 12.00 хвилину мовчання із супроводженням звуку метронома

Нагадаємо, 21 грудня 2017 року Нацрада оголосила попередження телеканалам «ПравдаТУТ» і NewsOne та місцевій львівській радіостанції «Незалежність» за порушення Правил ведення мовлення в дні трауру (скорботи, жалоби) та дні пам’яті 21 і 27 жовтня.

18 січня Нацрада оголосила попередження телеканалу «112 Україна» за його супутниковою ліцензією (юридична особа – ТОВ «ТРК “112-ТВ”») через порушення Правил ведення мовлення в День пам'яті голодоморів 25 листопада.

22 лютого Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne через мовлення в День пам’яті жертв Голокосту 27 січня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1294
Читайте також
18.05.2018 16:04
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 230
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду