На Запоріжжі районна газета все ж таки домоглася рішення місцевої влади про початок реформування

На Запоріжжі районна газета все ж таки домоглася рішення місцевої влади про початок реформування

18 Січня 2018
2076
18 Січня 2018
19:01

На Запоріжжі районна газета все ж таки домоглася рішення місцевої влади про початок реформування

2076
Розівська районна рада (Запорізька область) ухвалила рішення вийти зі складу співзасновників газети «Роз-інформ» та здійснити процедуру реорганізації шляхом перетворення КП «Редакція газети «Роз-інформ» в Товариство з обмеженою відповідальністю.
На Запоріжжі районна газета все ж таки домоглася рішення місцевої влади про початок реформування
На Запоріжжі районна газета все ж таки домоглася рішення місцевої влади про початок реформування

Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Депутати також вирішили продовжити на невизначений термін договір з головною редакторкою газети Людмилою Подрєз і вважати обраною її на посаду головного редактора КП «Редакція газети «Роз-інформ».

«У зв’язку з тим, що Подрєз Л.І. продовжує виконувати свої обов’язки на посаді головного редактора Комунального підприємства «Редакція газети «Роз-інформ» Розівської районної ради Запорізької області після 04.01. 2017 року, а розпорядження голови районної ради, підписане заступником голови Хассай В.В. про звільнення Подрєз Л.І. з посади головного редактора комунального підприємства «Редакція газети  «Роз-інформ» Розівської районної ради» визнано незаконним у судовому порядку (рішення набуло чинності з моменту винесення ухвали апеляційного суду Запорізької області), враховуючи рішення трудового колективу редакції, вважати Подрєз Л.І. обраною на посаду головного редактора КП «Розівської районної ради Запорізької області» і трудовий договір з нею продовжити на невизначений термін», – ідеться в рішенні сесії.

«Навіть не віриться, що це завершилося, ми пройшли важкий шлях, не один суд, але завдячуючи команді НСЖУ і юристам Людмилі Панкратовій, Вірі Крат, які завжди готові були допомагати і відгукувалися на всі прохання, добилися справедливості. Дуже підтримав і колектив, який став на мій захист і мав намір звільнятися за умови, що мені не дозволять працювати в газеті», – розповіла в коментарі НСЖУ Людмила Подрєз.

Редакторка каже, що була вражена небайдужістю читачів, які приходили на сесію райради і відстоювали свою газету.

«Отримавши рішення сесії, вже починаємо процес роздержавлення», – сказала Людмила Подрєз.

Нагадаємо, конфлікт між Розівською районною радою і редакцією «Роз-інформ» тривав з 2016 року. Спершу районна рада не прийняла рішення про вихід із засновництва у визначені  Законом про реформування строки. Видання подало до суду, але програло. Утім  газета «Роз-інформ» таки увійшла до переліку ЗМІ, які були оприлюднені в урядовій постанові як учасники першого етапу реформування.

В січні 2017 року в газеті «Роз-інформ» незаконно звільнили головну редакторку Людмилу Подрєз та призначили нового керівника без згоди колективу.  У серпні 2017 року наразі газета «Роз-інформ» переживала фінансову блокаду: колектив утратив доступ до банківських рахунків, а відтак – можливість друкувати газету.  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2076
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду