Мусаєва і Томіленко виступили на захист каналу ZIK

Мусаєва і Томіленко виступили на захист каналу ZIK

24 Січня 2018
1911
24 Січня 2018
16:11

Мусаєва і Томіленко виступили на захист каналу ZIK

1911
Голова Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Сергій Томіленко вважає, що навколо ситуації з телеканалом ZIK відбуваться «свідоме підбурювання та маніпулювання громадською думкою» високопосадовцями. Головна редакторка «Української правди» Севгіль Мусаєва наполягає на професійній дискусії
Мусаєва і Томіленко виступили на захист каналу ZIK
Мусаєва і Томіленко виступили на захист каналу ZIK

Голова Спілки зазначає, що високопосадовці не мають заохочувати ворожнечу до ЗМІ. 

«В принципі, у цивілізованому форматі будь-який громадянин має право на емоції. Однак недопустимо, що люди, наділені повноваженнями, народні депутати, які входять до провладної коаліції та мають вплив на правоохоронні органи, чи високі чини із правоохоронної системи, починають використовувати певні ярлики та заохочувати ворожнечу до телеканалу та, безпосередньо, до журналіста. Саме це є небезпекою,сказав пан Томіленко в ефірі телеканалу ZIK. – Відповідно, боїмося, щоб ця сила не застосовувалась до журналістів».

В ефірі ZIKу головна редакторка інтернет-видання «Українська правда» Севгіль Мусаєва зауважила, що критикували інтерв’ю почали ще до ефіру.

«У мене була така ситуація, коли ми зробили інтерв’ю із Едуардом Ставицьким в Ізраїлі. Приїхали до нього в Тель-Авів і зробили селфі як анонс інтерв’ю. І нас почали критикувати, як власне і в ситуації із Наталкою Влащенко. Тобто ще до виходу матеріалу. Але ж люди не знали про що саме питатиме журналіст, і яким буде інтерв’ю. Я хотіла б зауважити у цій ситуації, що саме до появи матеріалу вже відбулась критика», – сказала вона.

Пані Мусаєва вважає, що наразі необхідна професійна дискусія: «Не дивився, але вже засуджую – це апріорі неправильно. Я, насправді, хочу почути якусь професійну дискусію з цього приводу, а не просто емоції і погрози з боку народних депутатів».

Нагадаємо, 22 січня в ефірі телеканалу ZIK в рамках програми «Hard с Влашенко» відбулося інтерв’ю генпродюсерки каналу Наталі Влащенко із колишнім заступником голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрієм Портновим. Цей факт, загальна тональність розмови та те, що саме цей ефір припав на річницю гибелі перших Героїв Небесної сотні Сергія Нігояна та Михайла Жизневського, викликав обурення.

Нардеп ВР Іван Вінник демонстративно залишив студію програми «Гра в класику» телеканалу ZIK, заявивши присутнім, що «ганебно знаходитися в тій самій студії, де впродовж години за запрошенням вашого  генерального продюсера на шоу, яке має назву «Hard з Влащенко», Портнов розповідає, як нам будувати нашу країну».

24 січня близько 30 осіб пікетували офіс телеканалу ZIK у центрі столиці через запрошення в ефір колишнього першого заступника глави Адміністрації Президента Андрія Портнова.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1911
Читайте також
25.01.2018 10:00
Олександр Михельсон
для «Детектора медіа»
4 643
24.01.2018 16:55
Владислав Демченко
для «Детектора медіа»
3 431
22.01.2018 09:40
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
1 521
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Володимир
2276 дн. тому
Так давайте запрошувати Азарова, Олену Бондаренко, Жириновського, Поклонську, Олійника тощо.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду