ZIK наполягає на автоматичному продовженні ліцензії на мовлення

ZIK наполягає на автоматичному продовженні ліцензії на мовлення

20 Лютого 2018
1745
20 Лютого 2018
17:35

ZIK наполягає на автоматичному продовженні ліцензії на мовлення

1745
Телеканал ZIK побоюється непрозорої процедури продовження ліцензії Нацрадою і наполягає на автоматичному її продовженні.
ZIK наполягає на автоматичному продовженні ліцензії на мовлення
ZIK наполягає на автоматичному продовженні ліцензії на мовлення

Про це інформує прес-служба телеканалу.

«З огляду на наближення президентських та парламентських виборів у наступному 2019 році телеканал ZIK, як представник української медіа-спільноти, просить забезпечити розвиток свободи слова в країні шляхом існування різновекторних медіа-майданчиків, де були б представлені відмінні точки зору та позиції. А також припинити невмотивовані самовільні перевірки силовими структурами (саме таким позаплановими рейдам протягом всієї осені піддавався телеканал ZIK з боку податківців)», - йдеться у повідомленні телеканалу.

Водночас телеканал ZIK заявляє, що не має претензій до виконання професійних обов’язків працівниками СБУ, зокрема, до заступника голови СБУ Олега Фролова, та Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

«Єдине побоювання, що існує, стосовно діяльності Нацради – це процедура продовження ліцензії на здійснення інформаційної діяльності, яка може бути не до кінця прозорою. Тому ZIK наполягає на автоматичному продовженні ліцензії і зобов’язується виконувати ліцензійні умови в повному обсязі», - зазначає телеканал.

Як повідомляв «Детектор медіа», 22 січня в ефірі телеканалу ZIK в рамках програми «Hard с Влашенко» відбулося інтерв’ю генпродюсерки каналу Наталі Влащенко із колишнім заступником голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрієм Портновим. Цей факт, загальна тональність розмови та те, що саме цей ефір припав на річницю гибелі перших Героїв Небесної сотні Сергія Нігояна та Михайла Жизневського, викликав обурення.

Керівництво телеканалу ZIK повідомило про погрози на адресу генпродюсера та ведучої ZIKу Наташі Влащенко, а також про заплановані на 24 січня, акції під студією телеканалу ZIK в Жовтневому палаці, які «можуть нести небезпеку здоров'ю та життю працівників каналу».

24 січня близько 30 осіб пікетували офіс телеканалу ZIK у центрі столиці через запрошення в ефір колишнього першого заступника глави Адміністрації Президента Андрія Портнова.

Спілкуючись із пікетувальниками, Наташа Влащенко розповіла про погрози, які, за її словами, лунали на її адресу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1745
Читайте також
18.05.2018 16:04
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
1 253
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
іван
1872 дн. тому
В жодному випадку не продовжувати їм ліцензію. Доки хоч слово на цьому каналі буде на підтримку ворога. А ворога ми знаємо московія але що найгірше 5 колона, малороси - влащенко , портнов і т.д.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду