Винник покинул программу «Игра в классику», протестуя против появления в эфире канала ZIK Портнова

Винник покинул программу «Игра в классику», протестуя против появления в эфире канала ZIK Портнова

23 Січня 2018
3644
23 Січня 2018
12:45

Винник покинул программу «Игра в классику», протестуя против появления в эфире канала ZIK Портнова

3644
Депутат также назвал редакционную политику канала «антиукраинской»
Винник покинул программу «Игра в классику», протестуя против появления в эфире канала ZIK Портнова
Винник покинул программу «Игра в классику», протестуя против появления в эфире канала ZIK Портнова

22 января депутат Верховной Рады Иван Винник (фракция БПП) покинул студию программы «Игра в классику» в прямом эфире телеканала ZIK, протестуя против появления в эфире канала в программе «Hard с Влащенко» Андрея Портнова - бывшего заместителя главы Администрации президента Виктора Януковича.

В самом начале программы «Игра в классику» Иван Винник обратился к ведущему проекта Сергею Рахманину со следующими словами:

«Я думаю, що це ганебно – знаходитися в тій самій студії, де впродовж години за запрошенням вашого  генерального продюсера на шоу, яке має назву "Hard з Влащенко", Портнов розповідає, як нам будувати нашу країну. Людина, яка спільно з Януковичем привела війну в Україну, у зв’язку з чим ми маємо більше десяти тисяч загиблих. Обговорювати закон про деокупацію (тему програми. – ДМ) я вважаю недоцільним та неправильним, я також вважаю, що редакційна політика вашого каналу є неприйнятною та антиукраїнською. І якщо вона не зміниться, ми незабаром побачимо в ефірі Януковича та його оточення, які отримають повноцінний майданчик для того, щоб говорити все, що вони вважають за потрібне».

После этого Винник призвал почтить память погибших на Майдане и на войне, и покинул студию. Депутат Алена Шкрум (фракция «Батьківщина») продолжила участие в программе. В самом конце беседы ведущий проекта Сергей Рахманин также призвал вспомнить тех, кто погиб в эти дни на Майдане, и завершил программу следующими словами:

«Наостанок хотілося б згадати людей, які загинули 22 січня 2014 року, людей, кров яких фактично змінила історію цієї держави. Хотілося, щоб ви згадали про них, та зрозуміли, що все це було недарма – всупереч тим, хто сьогодні розказує про "державний переворот" і "захоплення влади" – і всупереч тим, хто прийшов на чужій крові розкрадати залишки цієї держави».

Напомним, что вчера, в день, когда в 2014 году погибли первые учасники Майдана, в программе «Hard с Влащенко» гостем был Андрей Портнов, бывший заместитель главы Администрации президента Януковича. Портнова включали в студию ZIK из Австрии, где он сейчас находится.

На минувшей неделе, 17 явнаря, ведущая Роксана Руно, ушедшая с канала ZIK, рассказала в Facebook о том, что руководство канала «настоятельно просило» ее пригласить в эфир или организовать включение по телефону Виктора Медведчука, с целью подчеркнуть позитивный вклад украинского политика в процесс обмена заложников. В свою очередь экс-продюсер канала Гайгисиз Гелдиев запустил в Facebook хештег #вимагайправду, призывающий выяснить роль Медведчука на канале.

В ответ телеканал ZIK заявил, что структуры Виктора Медведчука не причастны к финансированию канала, а редакционная политика канала не афилиирована с этим политиком.

Фото: стопкадр программы «Игра в классику»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3644
Читайте також
25.01.2018 10:00
Олександр Михельсон
для «Детектора медіа»
4 624
24.01.2018 16:55
Владислав Демченко
для «Детектора медіа»
3 413
22.01.2018 09:40
Юрій Луканов
для «Детектора медіа»
1 511
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
иван
1742 дн. тому
влащенко - кобыла сингапурская
імя іван
1854 дн. тому
оце влагаліще Влащенко як було двойголове так і лишається. вже її здихалися на 112-ому, так влізла піча на ЗІК. Віннику решпект. Оте влагаліште може подивитися на коментарі на ТВ Аверс, може дійде хоч щось.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду