Суд Кіпру арештував майно Фірташа

Суд Кіпру арештував майно Фірташа

16 Січня 2019
1288
16 Січня 2019
11:31

Суд Кіпру арештував майно Фірташа

1288
Кіпрський суд наклав арешт на все рухоме і нерухоме майно українського олігарха, співвласника каналу «Інтер» Дмитра Фірташа майже на $ 46 млн. за позовом російського банку ВТБ
Суд Кіпру арештував майно Фірташа
Суд Кіпру арештував майно Фірташа

Про це повідомляє «Коммерсантъ».

Видання пише, що заходи торкнулися головної компанії Фірташа Group DF Holdings Limited, яка фактично керує всім його бізнесом.

Приводом став позов російського банку ВТБ, якому заборгували дві структури олігарха – ПрАТ «Юкрейніан Кемікал Продактс» і ТОВ «Титанові інвестиції», які є власниками низки заводів в Криму. Загальна сума заборгованості становить понад 2,5 млрд руб.

Як зазначено, позивачі просили накласти забезпечувальні заходи на майно Фірташа і компаній Group DF Holdings Limited, Letan Investments Limited і Tolexis International Limited.

За повідомленням «Коммерсанта», сам позов по суті почнуть розглядати в кінці січня 2019 року.

Нагадаємо, Генеральною прокуратурою України спільно з Національною поліцією України викрито незаконну схему, спрямовану на розкрадання коштів та ухилення від сплати податків протягом 2015-2017 років низкою підприємств бізнесмена та власника каналу «Інтер» Дмитром Фірташем. Наразі проводяться обшуки в офісних приміщеннях та вдома у причетних до злочину. Після цього бізнес-група Фірташа заяавила, що планує захищатись від звинувачень ГПУ в суді.

Зазначимо, у червні 2017 року голова Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник заявив, що його відомство веде розслідування щодо одного з власників групи каналі «Інтер» Фірташа, власника групи «1+1 медіа» та власника «Медіа групи Україна» (канал «Україна») Ріната Ахметова

Фото: FaceNews.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1288
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду