Нацрада попередила World Fashion Channel про можливість обмеження його ретрансляції в Україні

Нацрада попередила World Fashion Channel про можливість обмеження його ретрансляції в Україні

22 Вересня 2017
1681
22 Вересня 2017
18:40

Нацрада попередила World Fashion Channel про можливість обмеження його ретрансляції в Україні

1681
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення поінформувала листом телекомпанію World Fashion Channel Europa S.R.L., що здійснює ретрансляцію телеканалу World Fashion Channel, юрисдикції Італії, про виявлені порушення українського законодавства щодо територіальної цілісності України та попередила про можливість обмеження її ретрансляції в Україні.
Нацрада попередила World Fashion Channel про можливість обмеження його ретрансляції в Україні
Нацрада попередила World Fashion Channel про можливість обмеження його ретрансляції в Україні

Про це повідомляє Нацрада на своєму сайті.

На сайті телекомпанії зафіксовано розміщення карти Російської Федерації, яка охоплює територію анексованої Автономної Республіки Крим, що суперечить частині 1 статті 28 Закону України «Про інформацію» (інформація не може бути використана для закликів до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, пропаганди війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини) та частині 1 статті 7 Європейської конвенції про транскордонне телебачення (усі елементи програмних послуг у тому, що стосується їхнього представлення та змісту, повинні поважати гідність людини та основні права інших людей. Зокрема, вони не повинні неправомірно пропагувати насильство чи спонукати до расової ненависті), оскільки спрямоване на розпалювання ворожнечі й посягання на територіальну цілісність України.

Нацрада нагадує, що за українським законодавством насильницька анексія Криму не визнається українською державою, а також не визнається Генеральною асамблеєю ООН, ПАРЄ, ПА ОБСЄ і суперечить рішенню Венеційської комісії.

Згідно із Законом України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» територія Кримського півострова внаслідок російської окупації вважається тимчасово окупованою територією.

Нацрада вимагає від телекомпанії вжити всіх можливих заходів щодо припинення поширення розміщеної на сайті недостовірної інформації в частині територіальної приналежності Автономної Республіки Крим. «В іншому разі Національна рада матиме підставу розглядати зафіксовані порушення норм законодавства як недружнє ставлення до українських глядачів і до держави України в цілому», - йдеться в повідомленні.

У разі ігнорування вимог українського законодавства, керуючись частиною 2 статті 24 Європейської конвенції про транскордонне телебачення, Нацрада буде змушена розглянути питання про припинення ретрансляції телеканалу World Fashion Channel на території України.

Нагадаємо, в серпні Нацрада повідомила правовласника іноземного телеканалу RTVI – компанію Brenrose Limited– про зафіксовані порушення Європейської конвенції про транскордонне телебачення та законодавства України і попередила про можливість обмеження ретрансляції цього каналу в Україні за підтримку анексії Криму та трансляцію заборонених в Україні російських фільмів. У відповідь правовласник RTVI пообіцяв усунути порушення та не допускати їх надалі.

Yаприкінці липня Нацрада чрез дистриб’ютора звернула увагу правоалсника каналу DocuBoxHD – компанію Mediabox Broadcasting International Ltd. – на порушення: трансляцію документального фільму-концерту The Red Army Choir. Made in Paris за участю військового оркестру та хору Російської Федерації. У відповідь правовласник DocuBoxHD пообіцяв усунути порушення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1681
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду