Сюмар: Ситуація з інформпростором Донбасу загрожує нацбезпеці України

Сюмар: Ситуація з інформпростором Донбасу загрожує нацбезпеці України

4 Вересня 2017
1495
4 Вересня 2017
16:43

Сюмар: Ситуація з інформпростором Донбасу загрожує нацбезпеці України

1495
Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Верховної Ради України Вікторія Сюмар заявляє, що ситуація з інформаційним простором Донбасу загрожує національній безпеці України
Сюмар: Ситуація з інформпростором Донбасу загрожує нацбезпеці України
Сюмар: Ситуація з інформпростором Донбасу загрожує нацбезпеці України

Про це вона заявила під час прес-конференції у Києві, повідомляє агентство УНІАН.

«Найскладніша ситуація, яку ми маємо – це ситуація в зоні АТО і ця ситуація вже є загрозою для національної безпеки. Сьогодні ми можемо сказати, що у нас більша частина Донецької області є своєрідною «білою плямою», де немає українського телебачення, але є російське всупереч усім законам України», –  сказала вона, додавши, що «ця територія (не охоплена українським сигналом – ред.) в Донецькій області співмірна з тимчасово окупованими територіями Луганської та Донецької області».

За словами пані Сюмар, в тимчасово окупованому Донецьку працює надзвичайно висока телевізійна вежа: «Росіяни поставили туди надзвичайно потужні передавачі, все це йде на територію України, а українські канали дуже часто навіть повимикали свої передавачі, тому що ринку де-факто там немає. Цю проблему доводиться вирішувати».

Вона вважає, що необхідно глушити російський інформаційний сигнал і добудувати вежу в Покровську.

«В Донецькій області треба добудувати ще одну вежу в Покровську Це вежа, яка буде мати 200 метрів, нам потрібні будуть бюджетні кошти для того, щоб вона була в наступному році добудована і щоб ця «біла пляма» в Донецькому регіоні зникла», – підкреслила пані Сюмар.

Нагадаємо, 22 серпня у Луганській області Президент України Петро Порошенко запустив радіотелевізійну передавальну станцію, яка забезпечить трансляцію мовлення українських телеканалів та радіо на підконтрольну Україні, а також на частину окупованих територій на Донбасі. З новозбудованої телевежі в селі Бахмутівка Новоайдарського району Луганської області мовлять 12 цифрових телеканалів (DVB-T2), два аналогових і чотири радіостанції, які раніше отримали дозволи на тимчасове мовлення на час проведення  антитерористичної операції.

Монтаж 134-метрової телевежі в Бахмутівці було завершено 4 серпня. Офіційне відкриття телевежі та початок мовлення з неї планувалося до Дня Незалежності.

Фото: УНІАН

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1495
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду