Порошенко відкрив телевежу в Бахмутівці й поспілкувався в прямому ефірі з мешканцями Луганщини

Порошенко відкрив телевежу в Бахмутівці й поспілкувався в прямому ефірі з мешканцями Луганщини

22 Серпня 2017
1619
22 Серпня 2017
19:03

Порошенко відкрив телевежу в Бахмутівці й поспілкувався в прямому ефірі з мешканцями Луганщини

1619
В рамках робочої проїздки до Луганської області Президент України Петро Порошенко дав старт роботі радіотелевізійної передавальної станції, яка забезпечить трансляцію мовлення українських телеканалів та радіо на підконтрольну Україні, а також на частину окупованих територій на Донбасі.
Порошенко відкрив телевежу в Бахмутівці й поспілкувався в прямому ефірі з мешканцями Луганщини
Порошенко відкрив телевежу в Бахмутівці й поспілкувався в прямому ефірі з мешканцями Луганщини

Про це йдеться на сайті глави держави.

«Сьогодні ми відкриваємо цю надзвичайно важливу вежу, яка має 134 метри, потужні передавачі якої забезпечать інформацією не лише звільнену частину Луганщини, а й окуповану територію. І мешканці Луганська нарешті зможуть почути українське радіо і побачити українське телебачення», - наголосив Петро Порошенко, звертаючись у прямому ефірі до глядачів, які отримуватимуть радіо- та телесигнал з нової вежі.

Він підкреслив, що реалізація проекту стала можливою завдяки об’єднанню зусиль українських урядовців, Міністерства інформаційної політики, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації, українських партнерів. Президент також подякував очільнику області, народним депутатам і всім, хто забезпечив реалізацію цього проекту.

Глава держави наголосив, що відсьогодні мешканці окупованих територій зможуть бачити українські телеканали, «вони будуть бачити правду».

«Це не буде якась прикрашена картинка, зроблена під тиском цензури. Ні. Ми довіряємо українському народові. Він розумний і сам здатний зробити висновки», - сказав він.

Президент також акцентував на важливості продовження роботи у цьому напрямку, щоб кожному українському громадянину, незалежно від того, проживає він на звільненій частині чи на окупованій території України, було гарантовано право на вільне отримання інформації та забезпечена свобода слова.

«Впевнений в тому, що на сьогоднішній день це також сприятиме єднанню і встановленню миру», - підкреслив Президент.

Після підключення радіотелевізійної передавальної станції глава держави в прямому ефірі поспілкувався з представниками населених пунктів, які отримуватимуть радіо-  та телесигнал з України.

Нагадаємо,  минулого тижня стало відомо, що з 22 серпня, з новозбудованої телевежі в селі Бахмутівка Новоайдарського району Луганської області почнуть мовити 12 цифрових телеканалів (DVB-T2), два аналогових і чотири радіостанції, які раніше отримали дозволи на тимчасове мовлення на час проведення  антитерористичної операції.

Монтаж 134-метрової телевежі в Бахмутівці було завершено 4 серпня. Офіційне відкриття телевежі та початок мовлення з неї планувалося до Дня Незалежності.

Нова радіотелевізійна передавальна станція (РТПС) буде найвищою опорою на лінії розмежування на Луганщині. З допомогою цього об’єкта планується охопити мовленням українських телеканалів і радіостанцій усі підконтрольні Україні території в зоні АТО на Луганщині, а також частину тимчасово окупованих територій (Луганськ, Алчевськ).

Фото: прес-служба глави держави

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1619
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду