На підконтрольних територіях у зоні АТО забезпечено сталий сигнал українських мовників - МІП

На підконтрольних територіях у зоні АТО забезпечено сталий сигнал українських мовників - МІП

4 Жовтня 2017
1329
4 Жовтня 2017
10:43

На підконтрольних територіях у зоні АТО забезпечено сталий сигнал українських мовників - МІП

1329
На підконтрольних територіях в зоні АТО вдалося забезпечити сталий сигнал українських мовників, випускається газета «Донбасс Информ», що поширюються безкоштовно у Донецькій та Луганській областях.
На підконтрольних територіях у зоні АТО забезпечено сталий сигнал українських мовників - МІП
На підконтрольних територіях у зоні АТО забезпечено сталий сигнал українських мовників - МІП

Про це повідомила перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова під час заходу «Перші кроки у становленні миру. Формування мирних процесів на Сході України політико-дипломатичним шляхом», організованому Верховною Радою України, повідомляє прес-служба Міністерства інформаційної політики.

Пані Джапарова підкреслила, що починаючи з 2015 року міністерство працює над реалізацією державної інформаційної політики, яка б сприяла консолідації українського суспільства та мирному врегулюванню збройного конфлікту на Донбасі.

«Одне з наших завдань у цьому напрямку – це відновлення та розвиток мовлення на Сході України. Наразі на підконтрольних територіях в зоні АТО вдалося забезпечити сталий сигнал українських мовників, випускається газета «Донбасс Информ», що поширюються безкоштовно у Донецькій та Луганській областях. Це ефективний продукт для мешканців східних регіонів, що проживають по обидва боки від лінії розмежування. Контент: новини, роз’яснювальна інформація, наприклад, про нові правила перетину адмінмежі, про соціальні виплати, про доступ до освіти, новини», - зазначила вона.

У ході обговорення Еміне Джапарова розповіла також про порушення свободи слова на тимчасово окупованій території АР Крим та окремих територіях Донецької та Луганської областей.

«Окупаційна «влада» Російської Федерації встановлює заборону на свободу думки, свободу слова та вираження поглядів, здійснює заходи для залякування журналістів та всіляке перешкоджання їх професійній діяльності, інших основоположних прав і свобод людини. У Криму та на Донбасі відключено українські телеканали, забезпечено незаконне мовлення місцевих телерадіоорганізацій та ліцензіатів Роскомнадзору, у Криму заблоковано доступ до 60 українських сайтів, на Донбасі – до 113», - сказала пані Джапарова.

Як повідомляв «Детектор Медіа», Національна рада з питань телебачення і радіомовлення пропонує Раді національної безпеки і оборони України (РНБОУ) вибудувати систему для глушіння телерадіосигналу з анексованого Криму на територію материкової України.

Про це в коментарі виданню «Крим.Реалії» розповів член Нацради Сергій Костинський.

«На сьогоднішній день є стратегія глушіння ворожого сигналу, в першу чергу, це стосується зони проведення АТО. Нацрада вже направила лист до РНБО, де ми проінформували щодо всіх телеканалів і радіостанцій, які працюють із Криму, з Красноперекопська, які мовлять на півдні Херсонської області. Ми пропонуємо РНБО вибудувати систему для глушіння цього сигналу»,– сказав він.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1329
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду