Російський телеканал Life припиняє мовлення у нинішньому форматі й скорочує журналістів

Російський телеканал Life припиняє мовлення у нинішньому форматі й скорочує журналістів

18 Серпня 2017
1539
18 Серпня 2017
19:15

Російський телеканал Life припиняє мовлення у нинішньому форматі й скорочує журналістів

1539
Російський пропагандистський телеканал Life, який мовить у кабельних мережах та на супутнику, з сьогоднішнього дня, 18 серпня, припиняє виробництво новинних сюжетів і значно скоротить штат співробітників.
Російський телеканал Life припиняє мовлення у нинішньому форматі й скорочує журналістів
Російський телеканал Life припиняє мовлення у нинішньому форматі й скорочує журналістів

Про це повідомляє російське видання РБК.

Про нову ефірну концепцію співробітникам каналу повинні були оголосити 18 серпня, розповіли РБК два джерела, знайомих з планами керівництва каналу.  У зв’язку із зміною каналом Life формату мовлення, значна частина співробітників, що займаються виробництвом новин, залишать канал. У нинішньому вигляді канал Life фактично припиняє існування, стверджують обидва співрозмовники РБК.

Акціонер і гендиректор холдингу News Media, в структуру якого входить Life, Арам Габрелянов заявив РБК, що мова про закриття каналу не йде. «Ми припиняємо передачу новин сюжетами», - пояснив він.

За словами глави News Media, на каналі залишаться стріми (потокові трансляції основних подій), які продовжать транслюватися в тому числі в кабельних мережах.

Причина майбутніх змін в тому, що «люди дивляться тільки онлайн важливих новин, для чисто новин є інформаційні сайти, паблік і Telegram-канали», пояснив Габрелянов. На редакційній політиці сайту Life.ru зміни не позначаться, додав він.

Зараз на сайті Life в розділі «Стрим» транслюються як редакційні матеріали, так і відеоконтент сторонніх виробників.

Число співробітників каналу скорочується з весни поточного року і звільнення продовжаться на тлі зміни концепції, стверджує один з джерел РБК. Частина співробітників каналу, які випускали сюжети, підуть, але «багато просто перейшли в Life [до редакції сайту]», уточнив Габрелянов.

Основна маса співробітників за підсумками реорганізації займеться виробництвом стрімів, каже Габрелянов. Він не зміг відповісти на питання РБК, скільки людей підуть і скільки працівників потрібно для виробництва потокового мовлення. Можливо, співробітникам оголосять про зміни не 18 серпня, а пізніше, питання ще не вирішене, сказав Габрелянов.

Частина співробітників Life переходять в нові проекти, в які інвестував Габрелянов останнім часом, стверджують джерела РБК. Серед них паблік Mash, що спеціалізується на суспільно-кримінальних новинах, економічне шоу «Пекельні бабки», рекламне агентство «Ізюм» з «Дружко шоу», військовий проект WarGonzo, стрімінговий проект Black Elephant, а також «Гігарама». На керівників цих проектів, які займали різні посади в Life, зареєстровані окремі юрособи, заявили співрозмовники РБК. За словами одного з джерел, Габрелянов поставив завдання - вивести проекти на самоокупність до Нового року.

Габрелянов підтвердив РБК цю інформацію. За його словами, проекти отримують інвестиції на рік. «Хто не зумів, закривається. Робимо нові або змінюємо менеджмент», - сказав він.

Як повідомляє видання «Фонтанка», канали Life і Life78 закрилися 18 серпня. На петербурзькій частоті тимчасово мовить інтернет-канал IZ.RU від «Известий» з місцевими вставками (реклама, погода і спортивні трансляції), 1 вересня на його місці запустять міської канал «78» від НМГ. 

Новинний телеканал Life (раніше - LifeNews) з осені 2013 року мовить у інтернеті і в мережах кабельного телебачення «Ростелеком», «Акадо», МТС і «ЕР-Телеком», з весни 2014 року також ще транслюється у операторів супутникового телебачення «Триколор ТВ» і «НТВ-Плюс».

Нагадаємо, 14 червня в Харкові співробітники Держприкордонслужби не пропустили на територію України дев’ять громадян РФ – учасників та акредитованих осіб російської команди на чемпіонат Європи з боксу, серед яких було двоє журналістів російського телеканалу LifeNews. Росіян не пропустили через порушення порядку в'їзду в анексований Крим.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1539
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду