detector.media
18.08.2017 19:15
Російський телеканал Life припиняє мовлення у нинішньому форматі й скорочує журналістів
Російський телеканал Life припиняє мовлення у нинішньому форматі й скорочує журналістів
Російський пропагандистський телеканал Life, який мовить у кабельних мережах та на супутнику, з сьогоднішнього дня, 18 серпня, припиняє виробництво новинних сюжетів і значно скоротить штат співробітників.

Про це повідомляє російське видання РБК.

Про нову ефірну концепцію співробітникам каналу повинні були оголосити 18 серпня, розповіли РБК два джерела, знайомих з планами керівництва каналу.  У зв’язку із зміною каналом Life формату мовлення, значна частина співробітників, що займаються виробництвом новин, залишать канал. У нинішньому вигляді канал Life фактично припиняє існування, стверджують обидва співрозмовники РБК.

Акціонер і гендиректор холдингу News Media, в структуру якого входить Life, Арам Габрелянов заявив РБК, що мова про закриття каналу не йде. «Ми припиняємо передачу новин сюжетами», - пояснив він.

За словами глави News Media, на каналі залишаться стріми (потокові трансляції основних подій), які продовжать транслюватися в тому числі в кабельних мережах.

Причина майбутніх змін в тому, що «люди дивляться тільки онлайн важливих новин, для чисто новин є інформаційні сайти, паблік і Telegram-канали», пояснив Габрелянов. На редакційній політиці сайту Life.ru зміни не позначаться, додав він.

Зараз на сайті Life в розділі «Стрим» транслюються як редакційні матеріали, так і відеоконтент сторонніх виробників.

Число співробітників каналу скорочується з весни поточного року і звільнення продовжаться на тлі зміни концепції, стверджує один з джерел РБК. Частина співробітників каналу, які випускали сюжети, підуть, але «багато просто перейшли в Life [до редакції сайту]», уточнив Габрелянов.

Основна маса співробітників за підсумками реорганізації займеться виробництвом стрімів, каже Габрелянов. Він не зміг відповісти на питання РБК, скільки людей підуть і скільки працівників потрібно для виробництва потокового мовлення. Можливо, співробітникам оголосять про зміни не 18 серпня, а пізніше, питання ще не вирішене, сказав Габрелянов.

Частина співробітників Life переходять в нові проекти, в які інвестував Габрелянов останнім часом, стверджують джерела РБК. Серед них паблік Mash, що спеціалізується на суспільно-кримінальних новинах, економічне шоу «Пекельні бабки», рекламне агентство «Ізюм» з «Дружко шоу», військовий проект WarGonzo, стрімінговий проект Black Elephant, а також «Гігарама». На керівників цих проектів, які займали різні посади в Life, зареєстровані окремі юрособи, заявили співрозмовники РБК. За словами одного з джерел, Габрелянов поставив завдання - вивести проекти на самоокупність до Нового року.

Габрелянов підтвердив РБК цю інформацію. За його словами, проекти отримують інвестиції на рік. «Хто не зумів, закривається. Робимо нові або змінюємо менеджмент», - сказав він.

Як повідомляє видання «Фонтанка», канали Life і Life78 закрилися 18 серпня. На петербурзькій частоті тимчасово мовить інтернет-канал IZ.RU від «Известий» з місцевими вставками (реклама, погода і спортивні трансляції), 1 вересня на його місці запустять міської канал «78» від НМГ. 

Новинний телеканал Life (раніше - LifeNews) з осені 2013 року мовить у інтернеті і в мережах кабельного телебачення «Ростелеком», «Акадо», МТС і «ЕР-Телеком», з весни 2014 року також ще транслюється у операторів супутникового телебачення «Триколор ТВ» і «НТВ-Плюс».

Нагадаємо, 14 червня в Харкові співробітники Держприкордонслужби не пропустили на територію України дев’ять громадян РФ – учасників та акредитованих осіб російської команди на чемпіонат Європи з боксу, серед яких було двоє журналістів російського телеканалу LifeNews. Росіян не пропустили через порушення порядку в'їзду в анексований Крим.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY