Скандальних журналісток російського телеканалу LifeNews не пускають до Києва

Скандальних журналісток російського телеканалу LifeNews не пускають до Києва

26 Лютого 2015
2682

Скандальних журналісток російського телеканалу LifeNews не пускають до Києва

2682
Скандальних журналісток російського телеканалу LifeNews не пускають до Києва
Скандальних журналісток російського телеканалу LifeNews не пускають до Києва

Кореспондентку LifeNews Жанну Карпенко та оператора Олександру Ульянову не пускають до української столиці, незважаючи на те що журналісток офіційно викликали на судове засідання з приводу нападу на них у Києві. Про це повідомляється на сайті телеканалу.

 

Як повідомила Жанна Карпенко, коли вони стояли з оператором на митному контролі в аеропорту Борисполя, до них підійшли невідомі особи і запросили на бесіду, під час якої повідомили, що далі їм прохід закритий.

 

«Мені заборонили користуватися скайпом і телефоном, дізнавшись, що я виходжу на прямий зв'язок з Lif eNews, на територію країни мене не пускають», - розповіла пані Карпенко.

 

Журналістки наполягали, що мають повістку до Київського суду. Однак працівники митної служби вказали, що ці повістки не є оригіналами. Нині російських журналісток не випускають з транзитної зони аеропорту Борисполя.

 

Російські журналістки заявляють, що вони не знають, чи забороний їм в'їзд на територію України. «Ми навіть не знаємо, на який час нам заборонено в'їзд до країни. Як нам сказали, ми повинні зателефонувати у відповідні служби і самі все дізнатися», - сказала Жанна Карпенко.

 

Нагадаємо, у січні канал LifeNews поширив інформацію, що 1 січня на Жанну Карпенко та Олександру Ульянову напали в Києві, коли вони поширювали сюжет про «смолоскипну ходу в українській столиці, присвячену дню народження націоналіста Степана Бандери».

 

За даними російського каналу, їм розбили камеру та відібрали в журналістки телефон, а очевидці інциденту не заважали нападу.  Свідок інциденту журналіст 5-го каналу Азад Сафаров розповів, що бачив, як журналісти LifeNews під Генеральною прокуратурою записують інтерв'ю однієї з учасниць майдану. «Дочекався чемно, коли інтерв'ю закінчиться, і сказав пані, що це рашистський канал пропаганди. Вона наздогнала їх і витребувала стерти інтерв'ю», - описав події журналіст. Далі, за його словами, журналістки «розлютились» і почали докладати зусиль, аби зірвати 5-му каналу прямий ефір. З цією метою вони «кричали і лізли в камеру». «Ми разів п'ять попросили міліціонерів втрутитись. Реакції - нуль. І тут підійшли перехожі гуртом на захист 5-го каналу», - додав пан Сафаров. Зі слів пана Сафарова, LifeNews продовжував провокувати людей, після чого він почув як падає їхня камера. На думку журналіста 5-го каналу, представники LifeNews вчиняли провокативні дії.

 

У листопаді минулого року журналістка російського каналу LifeNews Євгенія Змановська зробила брехливий сюжет про побиття біля палацу мистецтв «Україна» в Києві.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2682
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду