Азад Сафаров з 5-го каналу викрив журналістів LifeNews – ті заявляють, що він спровокував на них напад

Азад Сафаров з 5-го каналу викрив журналістів LifeNews – ті заявляють, що він спровокував на них напад

16 Січня 2015
6869

Азад Сафаров з 5-го каналу викрив журналістів LifeNews – ті заявляють, що він спровокував на них напад

6869
Азад Сафаров з 5-го каналу викрив журналістів LifeNews – ті заявляють, що він спровокував на них напад
Азад Сафаров з 5-го каналу викрив журналістів LifeNews – ті заявляють, що він спровокував на них напад

Журналіст 5-го каналу Азад Сафаров викрив журналістів російського телеканалу LifeNews, які інкогніто записували інтерв'ю учасників мітингу під Генеральною прокуратурою. Про це він повідомив у Facebook. Унаслідок цього учасники мітингу розбили російським журналістам каналу, повідомляє LifeNews на своєму сайті.

 

За словами пана Сафарова, він побачив, як журналісти LifeNews під Генеральною прокуратурою пишуть учасника майдану. «Дочекався чемно, коли інтерв'ю закінчиться, і сказав пані, що це рашистський канал пропаганди. Вона догнала їх і витребувала стерти інтерв'ю», - описує події журналіст.

 

«"Дівчата" розлютились і прибігли нам прямий ефір псувати, кричати і лізти в камеру. Ми разів 5 попросили міліціонерів втрутитись. Реакції - нуль. І тут підійшли перехожі гуртом на захист 5-го каналу», - розповів він.

 

Зі слів пана Сафарова, LifeNews продовжував провокувати людей, після чого він почув як падає їхня камера.

 

На думку журналіста 5-го каналу, представники LifeNews є провокаторами. Азад Сафаров закликає людей питати і дивитися документи тих, кому вони дають інтерв'ю.

 

Телеканал LifeNews подає свою версію подій, що відбулися: «У центрі Києва мітингувальники напали на журналістів телеканалу LifeNews. Під час акції за відставку генпрокурора Віталія Яреми біля будівлі Генпрокуратури, яку висвітлювали кореспондент Жанна Карпенко та оператор Олександра Ульянова, близько 20 осіб підбігли до дівчат, відібрали в них дороге обладнання (камеру та петлю) і розбили його».

 

«Припускається, що спровокувати агресивних молодих людей на напад могли українські колеги журналістом - представники 5-го каналу. Саме вони першими звернули увагу на дівчат, які працювали, почали кричати на них і ображати їх. На ці крики і підтяглася група з 20 чоловіків», - стверджує LifeNews.

 

У прямому ефірі телефоном кореспондент LifeNews Жанна Карпенко заявила, що журналіст 5-го каналу (Азад Сафаров) постійно «кличе на допомогу "Правий сектор"»: «Ми писали інтерв'ю, в цей момент до нас підійшов наш колега з 5-го каналу. Це наш старий "знайомий", журналіст який на всіх мітингах нас знімає, намагається перешкоджати нашій роботі, кличе на допомогу "Правий сектор". У цей момент у нього під рукою опинилися мітингувальники, яких він у властивій йому манері налаштував проти нас».

 

Тим часом Азад Сафаров повідомив, що готує відео того, як усе було насправді.

 

Як повідомляє сайт LifeNews, журналісти не постраждали. Але вони мають намір звернутися до правоохоронних органів з приводу нападу та пошкодження обладнання.

 

LifeNews стверджує, що на Жанну Карпенко та Олександру Ульянову напали в Києві 1 січня, коли вони розповідали про «смолоскипну ходу в українській столиці, присвячену дню народження націоналіста Степана Бандери». За даними російського каналу, їм розбили камеру та відібрали в журналістки телефон, а очевидці інциденту не заважали нападу. Нагадаємо, що українська міліція почала розслідувати цю сутичку між російськими журналістами та учасниками смолоскипної ходи.

 

Як писала «Детектор медіа», раніше кореспондент каналу LifeNews збрехала про побиття українськими журналістами.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Азада Сафарова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6869
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду