Кіберполіція отримала від ОБСЄ техніку для протидії кіберзагрозам

Кіберполіція отримала від ОБСЄ техніку для протидії кіберзагрозам

19 Липня 2017
1426
19 Липня 2017
14:12

Кіберполіція отримала від ОБСЄ техніку для протидії кіберзагрозам

1426
Сьогодні, 19 липня, в рамках проекту «Розбудова спроможностей кіберполіції», представники Координації проектів ОБСЄ в Україні передали підрозділам кіберполіції Національної поліції України 194 одиниці спеціалізованої техніки
Кіберполіція отримала від ОБСЄ техніку для протидії кіберзагрозам
Кіберполіція отримала від ОБСЄ техніку для протидії кіберзагрозам

Про це повідомляє сайт МВС.

«Ми дякуємо іноземним партнерам за підтримку, яку вони нам надають. І сьогодні ми заявляємо про черговий етап нашого співробітництва, про передачу спеціального цифрового обладнання для кіберполіції. Дуже важливо, що Україна впевнено інтегрується у світову боротьбу з кіберзлочинністю. Ці кроки ми робимо дуже швидко і дуже впевнено, адже і від нас залежить безпека в усьому світі та Європі», – сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Голова Національної поліції Сергій Князєв наголосив, що надана техніка дозволить швидше реагувати на кіберзагрози та запропонував фахівцям з закордону стати викладачами для майбутніх поліцейських.

В рамках проекту «Розбудова спроможностей кіберполіції» у березні 2017 року міжнародні донори вже передали близько 130 позицій інформаційних та комунікаційних технологій Департаменту кіберполіції.

Як писав «Детектор медіа», у зв’язку із потужними кібератаками, які зазнала 27 червня Україна, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив НАТО посилить співпрацю з Україною у цій сфері

30 червня стало відомо, що Україною і НАТО започаткована спільна платформа у протидії гібридній війні є потенційним інструментом для зміцнення кібероборони сторін.

4 липня заступник генерального секретаря НАТО Сорін Дукару, голова Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак та заступник директора Румунської служби інформації Крістіан Бізадя підписали угоду «Про реалізацію Трастового фонду України - НАТО з питань кібербезпеки».

5 линя голова представництва Євросоюзу в Україні Хьюґ Мінґареллі запевнив, що в Євросоюзі готові до співпраці з Україною в протидії кібератакам.

Нагадаємо, за фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж». Зокрема, у Національній поліції України відкрито 909 проваджень за фактами кібератак, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1426
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду