В ЄС заявляють, що готові співпрацювати з Україною в протидії кібератакам

В ЄС заявляють, що готові співпрацювати з Україною в протидії кібератакам

5 Липня 2017
824

В ЄС заявляють, що готові співпрацювати з Україною в протидії кібератакам

824
Голова представництва Євросоюзу в Україні Хьюґ Мінґареллі запевняє, що в Євросоюзі готові до співпраці з Україною в протидії кібератакам.
В ЄС заявляють, що готові співпрацювати з Україною в протидії кібератакам
В ЄС заявляють, що готові співпрацювати з Україною в протидії кібератакам

За повідомленням прес-служби Ради нацбезпеки й оборони України, він заявив про це на зустрічі з секретарем РНБО Олександром Турчиновим, передає «Радіо Свобода».

«Ми підтримуємо реформи, що відбуваються в Україні, та готові до активної співпраці у протидії кіберзагрозам, що становлять спільну небезпеку для наших країн», – сказав Хьюґ Мінґареллі.

На зустрічі сторони обговорили останню потужну кібератаку на інформаційні ресурси України і питання співпраці України та ЄС в протидії кіберзагрозам.

«Співпраця в цьому питанні для нас надзвичайно актуальна, тому що кібернетична війна є однією з небезпечних складових гібридної агресії Росії проти нашої держави», – сказав Турчинов, додавши, що остання атака була найпотужнішою і спрямованою проти інформаційних ресурсів державних структур, банківського сектору, суб’єктів критичної інфраструктури та суб’єктів економічного поля України.

Як писав «Детектор медіа», починаючи з 27 червня до Національної поліції України з повідомленнями про блокування роботи комп'ютерної техніки вірусом-шифрувальником звернулися 1508 юридичних та фізичних осіб. 

Україна найбільшою мірою постраждала від шкідливої ​​програми-вірусу Petya.A, на її частку припало 75,24% випадків заражень вірусом у світі.

У зв’язку із потужними кібератаками, які зазнала 27 червня Україна, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що НАТО посилить співпрацю з Україною у цій сфері

30 червня стало відомо, що Україною і НАТО започаткована спільна платформа у протидії гібридній війні є потенційним інструментом для зміцнення кібероборони сторін.

За фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж».

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман назвав кібератаку на українські державні органи і компанії «безпрецедентною».

Народний депутат України Антон Геращенко заявив, що кібератаку під видом вірусу-здирника було організовано спецслужбами РФ. Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов також заявив про «російський слід» кібератаки.

Заступник генерального секретаря НАТО Сорін Дукару, голова Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак та заступник директора Румунської служби інформації Крістіан Бізадя підписали угоду «Про реалізацію Трастового фонду України - НАТО з питань кібербезпеки».

Глава Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак заявив , що головною метою останньої кібератаки проти України, яка сталася 27 червня, була дестабілізація ситуації в країни, хоча при цьому хакери прикривалися фінансовими мотивами.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
824
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду