detector.media
19.07.2017 14:12
Кіберполіція отримала від ОБСЄ техніку для протидії кіберзагрозам
Кіберполіція отримала від ОБСЄ техніку для протидії кіберзагрозам
Сьогодні, 19 липня, в рамках проекту «Розбудова спроможностей кіберполіції», представники Координації проектів ОБСЄ в Україні передали підрозділам кіберполіції Національної поліції України 194 одиниці спеціалізованої техніки

Про це повідомляє сайт МВС.

«Ми дякуємо іноземним партнерам за підтримку, яку вони нам надають. І сьогодні ми заявляємо про черговий етап нашого співробітництва, про передачу спеціального цифрового обладнання для кіберполіції. Дуже важливо, що Україна впевнено інтегрується у світову боротьбу з кіберзлочинністю. Ці кроки ми робимо дуже швидко і дуже впевнено, адже і від нас залежить безпека в усьому світі та Європі», – сказав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Голова Національної поліції Сергій Князєв наголосив, що надана техніка дозволить швидше реагувати на кіберзагрози та запропонував фахівцям з закордону стати викладачами для майбутніх поліцейських.

В рамках проекту «Розбудова спроможностей кіберполіції» у березні 2017 року міжнародні донори вже передали близько 130 позицій інформаційних та комунікаційних технологій Департаменту кіберполіції.

Як писав «Детектор медіа», у зв’язку із потужними кібератаками, які зазнала 27 червня Україна, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив НАТО посилить співпрацю з Україною у цій сфері

30 червня стало відомо, що Україною і НАТО започаткована спільна платформа у протидії гібридній війні є потенційним інструментом для зміцнення кібероборони сторін.

4 липня заступник генерального секретаря НАТО Сорін Дукару, голова Служби безпеки України (СБУ) Василь Грицак та заступник директора Румунської служби інформації Крістіан Бізадя підписали угоду «Про реалізацію Трастового фонду України - НАТО з питань кібербезпеки».

5 линя голова представництва Євросоюзу в Україні Хьюґ Мінґареллі запевнив, що в Євросоюзі готові до співпраці з Україною в протидії кібератакам.

Нагадаємо, за фактом масштабної кібератаки на українські державні установи та компанії відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж». Зокрема, у Національній поліції України відкрито 909 проваджень за фактами кібератак, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY