Україна буде розвивати на окупований Крим насамперед цифрове мовлення - Костинський

Україна буде розвивати на окупований Крим насамперед цифрове мовлення - Костинський

21 Травня 2017
1695
21 Травня 2017
12:02

Україна буде розвивати на окупований Крим насамперед цифрове мовлення - Костинський

1695
Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський заявив, що у конкурсі на цифрове мовлення на територію анексованого Росією Криму зі збудованої у січні Чонгарської телекомунікаційної вежі (Херсонська область) готуються взяти участь кілька загальнонаціональних телеканалів.
Україна буде розвивати на окупований Крим насамперед цифрове мовлення - Костинський
Україна буде розвивати на окупований Крим насамперед цифрове мовлення - Костинський

Про це він повідомив у Херсоні під час наради в облдержадміністрації за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, телерадіомовників області та представників ОДА, передає «Укрінформ».

«Той проект, який ми запланували для себе, і який, слава Богу, реалізували за підтримки Херсонської облдержадміністрації - це будівництво нашої Чонгарської вежі. Проект на сьогодні є успішним. Запрошуємо всі телеканали на конкурс на цифрове мовлення на Крим з цієї Чонгарської вежі, ми запрошуємо і місцеві херсонські телеканали, і загальнонаціональні. Я знаю, що десь близько чотирьох загальнонаціональних каналів готуються взяти участь у цьому конкурсі», - зазначив Сергій Костинський.

Він нагадав, що у планах - збільшити висоту Чонгарської вежі ще на 50 метрів (із 150 до 200 метрів), завдяки чому збільшиться і площа покриття сигналом з цієї вежі території тимчасово анексованого Криму.

«Таким чином, кримчани отримуватимуть сигнал українських телеканалів не лише через супутник, але північ Криму буде охоплена цифрою - ми підрахували, що близько 190 тис. людей (в Криму - ред.) отримають доступ до цифри», - сказав член Нацради.

Сергій Костинський також заявив, що цифрове українське телемовлення створює великі проблеми для російської влади в Криму у її намаганні заглушити на окупованому півострові сигнал українських мовників.

«Цифру глушити надзвичайно складно. Це не аналог (аналогове телебачення - ред.), що ти поставив передавач на тій частоті, і він створює завади. З цифрою все набагато складніше, тому це буде ефективне мовлення», - зазначив він.

Нагадаємо, 17 травня в газеті «Голос України» № 87 опубліковано оголошення конкурсу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на багатоканальне мовлення (ефірне цифрове) з використанням 50 ТВК у стандарті DVB-T2 у селищі Чонгарі Херсонської області.

На конкурс виставлено п’ять місць у цифровому мультиплексі, оператором якого буде ТОВ «Телемережі України». Потужність передавача – 1 кВт, обсяг мовлення – цілодобово.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1695
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду