detector.media
21.05.2017 12:02
Україна буде розвивати на окупований Крим насамперед цифрове мовлення - Костинський
Україна буде розвивати на окупований Крим насамперед цифрове мовлення - Костинський
Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський заявив, що у конкурсі на цифрове мовлення на територію анексованого Росією Криму зі збудованої у січні Чонгарської телекомунікаційної вежі (Херсонська область) готуються взяти участь кілька загальнонаціональних телеканалів.

Про це він повідомив у Херсоні під час наради в облдержадміністрації за участю членів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, телерадіомовників області та представників ОДА, передає «Укрінформ».

«Той проект, який ми запланували для себе, і який, слава Богу, реалізували за підтримки Херсонської облдержадміністрації - це будівництво нашої Чонгарської вежі. Проект на сьогодні є успішним. Запрошуємо всі телеканали на конкурс на цифрове мовлення на Крим з цієї Чонгарської вежі, ми запрошуємо і місцеві херсонські телеканали, і загальнонаціональні. Я знаю, що десь близько чотирьох загальнонаціональних каналів готуються взяти участь у цьому конкурсі», - зазначив Сергій Костинський.

Він нагадав, що у планах - збільшити висоту Чонгарської вежі ще на 50 метрів (із 150 до 200 метрів), завдяки чому збільшиться і площа покриття сигналом з цієї вежі території тимчасово анексованого Криму.

«Таким чином, кримчани отримуватимуть сигнал українських телеканалів не лише через супутник, але північ Криму буде охоплена цифрою - ми підрахували, що близько 190 тис. людей (в Криму - ред.) отримають доступ до цифри», - сказав член Нацради.

Сергій Костинський також заявив, що цифрове українське телемовлення створює великі проблеми для російської влади в Криму у її намаганні заглушити на окупованому півострові сигнал українських мовників.

«Цифру глушити надзвичайно складно. Це не аналог (аналогове телебачення - ред.), що ти поставив передавач на тій частоті, і він створює завади. З цифрою все набагато складніше, тому це буде ефективне мовлення», - зазначив він.

Нагадаємо, 17 травня в газеті «Голос України» № 87 опубліковано оголошення конкурсу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення на багатоканальне мовлення (ефірне цифрове) з використанням 50 ТВК у стандарті DVB-T2 у селищі Чонгарі Херсонської області.

На конкурс виставлено п’ять місць у цифровому мультиплексі, оператором якого буде ТОВ «Телемережі України». Потужність передавача – 1 кВт, обсяг мовлення – цілодобово.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY