Радник Авакова виступає за блокування російських новинних ресурсів

Радник Авакова виступає за блокування російських новинних ресурсів

1 Квітня 2017
1582
1 Квітня 2017
11:23

Радник Авакова виступає за блокування російських новинних ресурсів

1582
Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що очікує в поточному році прийняття рішень щодо блокування сайтів російських новинних видань і телеканалів.
Радник Авакова виступає за блокування російських новинних ресурсів
Радник Авакова виступає за блокування російських новинних ресурсів

Про це він сказав в інтерв'ю «Апострофу».

«Мова йде взагалі про цілісний захист інформаційного простору – блокування російських новинних ресурсів, які наповнюють фейками наш простір, блокування доступу до телеканалів. Слава богу, в одному режимі телеканали заблоковані, але в інтернеті ми можемо це все знайти і побачити», - заявив Зорян Шкіряк.

Він нагадав, що багато українських новинних сайтів вже заблоковані на території Росії за рішенням Роскомнагляду або російської прокуратури.

«Ряд українських видань не можна прочитати в Росії. Зате у нас абсолютно спокійно в центрі столиці працює "РИА Новости" і регулярно наповнює інформаційний простір відверто провокаційною інформацією. Це питання не тільки соціальних мереж, а питання цілісного захисту інформаційного простору України від терору з боку Росії. На жаль, ми в цьому питанні відстаємо. Це треба чесно визнати», - зазначив радник міністра.

Він також заявив, що наполягає на тому, щоб 2017 рік став роком, коли «в площині захисту інформаційного простору України від російської пропаганди будуть здійснені кардинальні кроки».

Нагадаємо, радник глави МВС Зорян Шкіряк ініціює ввести заборону в Україні на російські соціальні мережі «ВКонтакте» та «Одноклассники», бо вони «є основними виробниками антиукраїнського контенту, що розповсюджується в інтернеті».

При цьому міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що виступає проти закриття доступу громадян до деяких соціальних мереж, але вважає за потрібне мати певний регуляторний орган щодо доступу до певних сайтів в інтернеті.

Фото: telegraf.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1582
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Ангеліна
2573 дн. тому
Ми з друзями повністю підтримуємо ініціативу Зоряна Несторовича. Давно пора закрити ці помийні ями на території України. Всі чули про Синій кит. Якщо блокування врятує життя хоч одній дитині, кожна нормальна людина повинна підтримувати ідею Шкіряка. Facebook в 100 разів краща соцмережа ніж Вконтакті.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду