detector.media
01.04.2017 11:23
Радник Авакова виступає за блокування російських новинних ресурсів
Радник Авакова виступає за блокування російських новинних ресурсів
Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявив, що очікує в поточному році прийняття рішень щодо блокування сайтів російських новинних видань і телеканалів.

Про це він сказав в інтерв'ю «Апострофу».

«Мова йде взагалі про цілісний захист інформаційного простору – блокування російських новинних ресурсів, які наповнюють фейками наш простір, блокування доступу до телеканалів. Слава богу, в одному режимі телеканали заблоковані, але в інтернеті ми можемо це все знайти і побачити», - заявив Зорян Шкіряк.

Він нагадав, що багато українських новинних сайтів вже заблоковані на території Росії за рішенням Роскомнагляду або російської прокуратури.

«Ряд українських видань не можна прочитати в Росії. Зате у нас абсолютно спокійно в центрі столиці працює "РИА Новости" і регулярно наповнює інформаційний простір відверто провокаційною інформацією. Це питання не тільки соціальних мереж, а питання цілісного захисту інформаційного простору України від терору з боку Росії. На жаль, ми в цьому питанні відстаємо. Це треба чесно визнати», - зазначив радник міністра.

Він також заявив, що наполягає на тому, щоб 2017 рік став роком, коли «в площині захисту інформаційного простору України від російської пропаганди будуть здійснені кардинальні кроки».

Нагадаємо, радник глави МВС Зорян Шкіряк ініціює ввести заборону в Україні на російські соціальні мережі «ВКонтакте» та «Одноклассники», бо вони «є основними виробниками антиукраїнського контенту, що розповсюджується в інтернеті».

При цьому міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що виступає проти закриття доступу громадян до деяких соціальних мереж, але вважає за потрібне мати певний регуляторний орган щодо доступу до певних сайтів в інтернеті.

Фото: telegraf.com.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY