Стець проти блокування соцмереж, але за регуляцію в інтернеті

Стець проти блокування соцмереж, але за регуляцію в інтернеті

19 Лютого 2017
1974
19 Лютого 2017
15:47

Стець проти блокування соцмереж, але за регуляцію в інтернеті

1974
Міністр інформаційної політики України Юрій Стець виступає проти закриття доступу громадян до деяких соціальних мереж.
Стець проти блокування соцмереж, але за регуляцію в інтернеті
Стець проти блокування соцмереж, але за регуляцію в інтернеті

Про це він сказав  в інтерв’ю «Цензор.net».

«Чи можна закрити доступ до соцмедіа в цій країні? Ні не можливо. З двох причин. Перше - це не врегульовано законодавчо. Друге - якщо ми почнемо це робити, де гарантія, що влада не добере смаку і не почне закривати все підряд? А може, інший скаже: "Закрий Фейсбук!"? Чи не буде такого. Інакше ми дограємося. Інтернет - це вільне поле», - сказав Юрій Стець.

У відповідь на питання журналістів «З сайтами справи йдуть інакше? Туди лізти можна?» міністр зауважив відмінність між діяльністю сайту і правами громадянина на обмін інформацією.

«Соцмедіа - це світ, де люди можуть обмінюватися інформацією. Якщо ти залазиш туди для того, щоб цензурувати (а це чиста цензура), ти цензуруєш не соцмережі, а конкретну людину, яка там поставила свій пост. Це вже наступ на речі, прописані в Конституції», - сказав Юрій Стець.

Водночас міністр вважає за потрібне мати певний регуляторний орган щодо доступу до певних сайтів в інтернеті.

«Що стосується окремих ресурсів. І там є все що завгодно: починаючи від дитячого порно, закінчуючи, ресурсами, які ведуть антидержавну політику. З огляду на те, що це не врегульовано жодним чином законами, є така штука, називається безсилля. Воно закінчиться тоді, коли парламенту буде запропоновано низку змін до Закону про інформацію, або будуть запропоновані нові закони. У «Доктрині», яку, я дуже чекаю, є розуміння, що цим потрібно займатися. Я буду вносити через Кабмін пропозиції з цього приводу.

Божевілля, яке твориться в інтернеті, - не може творитися. Але шашкою наголо теж не може бути. У мене є бачення, як це може бути. Це може бути щось на кшталт регуляторного органу, але в жодному є, наприклад, Наглядова рада, як на Суспільному ТБ: з представники політичних сил і громадських організацій. Це єдиний орган (я говорю про наглядову раду НСТУ), який користується довірою суспільства. Єдиний, який був обрана максимально прозоро. Іншого такого я не знаю», - зазначив він.

Нагадаємо, радник глави МВС Зорян Шкіряк ініціює ввести заборону в Україні на російські соціальні мережі «ВКонтакте» та «Одноклассники», бо вони «є основними виробниками антиукраїнського контенту, що розповсюджується в інтернеті».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1974
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду