Заступник Кличка доручив заборонити голосування за петиції з поштових адрес російських доменів

Заступник Кличка доручив заборонити голосування за петиції з поштових адрес російських доменів

6 Квітня 2017
1742
6 Квітня 2017
18:30

Заступник Кличка доручив заборонити голосування за петиції з поштових адрес російських доменів

1742
Технічна служба автоматично блокуватиме голосування на сервісі електронних петицій з поштових адрес на доменах: @mail.ru, @list.ru, @bk.ru, @inbox.ru.
Заступник Кличка доручив заборонити голосування за петиції з поштових адрес російських доменів
Заступник Кличка доручив заборонити голосування за петиції з поштових адрес російських доменів

Про це повідомив заступник київського міського голови Володимир Прокопів, йдеться на сайті КМДА.

За його словами, така потреба виникла, оскільки саме з цих доменів було виявлено найбільшу кількість автоматичного введення інформації.

«Зважаючи на спрощену процедуру реєстрації поштових скриньок на даному домені та враховуючи ситуацію на сході країни — міською владою прийнято рішення про автоматичне блокування та недопущення до голосування на сервісі електронних петицій з поштових адрес на російських доменах. Яскравим прикладом саме таких фальсифікацій є голосування за петицію “Про винесення заводу “Фанплит” за межі міста Києва”. Під час перевірки голосування за цю петицію, було виявлено та відраховано майже чотири тисячі голосів за ознакою використання автоматичних засобів», - розповів він.

Пан Прокопів також зазначив, що саме з російських доменів технічна служба виявляє різні критерії «накрутки голосів». Йдеться, зокрема, про поштові адреси, імена яких створені автоматичними генераторами імен, голосування понад 30-40 разів з однієї IP-адреси, голосування за рівномірними проміжками часу тощо.

«Щоб унеможливити фальсифікацію при голосуванні за петиції, ми вирішили автоматично блокувати голосування на сервісі е-звернень із поштових адрес на російських доменах», – додав пан Прокопів.

Нагадаємо, Кабінет міністрів затвердив план заходів щодо реалізації Стратегії кібербезпеки України, затвердженої Указом Президента Петра Порошенка від 15 березня 2016 року.

Раніше Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що очікує від свого заступника Дмитра Золотухіна подачі йому протягом двох тижнів список антиукраїнських сайтів для ініціювання процедури їх закриття. Стець також роз’яснив «Детектору медіа», яким чином має відбуватися процедура закриття антиукраїнських сайтів та про які саме ресурси йдеться.

Як відомо, 13 лютого Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 грудня 2016 року «Про загрози кібербезпеці держави та невідкладні заходи з їх нейтралізації».

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк також заявляв, що ініціює ввести заборону в Україні на російські соціальні мережі «ВКонтакте» та «Одноклассники», бо вони, за його словами, «є основними виробниками антиукраїнського контенту, що розповсюджується в інтернеті».

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець заявив, що виступає проти закриття доступу громадян до деяких соціальних мереж, але вважає за потрібне мати певний регуляторний орган щодо доступу до певних сайтів в інтернеті. У свою чергу глава Департаменту кіберполіції Нацполіції України Сергій Демедюк заявив, що з блокуванням російських соціальних мереж «ВКонтакте» та «Одноклассников» можуть виникнути проблеми через відсутність в Україні відповідного законодавства.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1742
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду