Шкіряк пропонує заборонити «ВКонтакте» та «Одноклассники»

Шкіряк пропонує заборонити «ВКонтакте» та «Одноклассники»

16 Лютого 2017
1758
16 Лютого 2017
16:56

Шкіряк пропонує заборонити «ВКонтакте» та «Одноклассники»

1758
Радник глави МВС Зорян Шкіряк ініціює ввести заборону в Україні на російські соціальні мережі «ВКонтакте» та «Одноклассники», бо вони «є основними виробниками антиукраїнського контенту, що розповсюджується в інтернеті»
Шкіряк пропонує заборонити «ВКонтакте» та «Одноклассники»
Шкіряк пропонує заборонити «ВКонтакте» та «Одноклассники»

Про це він заявив на брифінгу в управлінні Національної поліції Києва, повідомляє «Українська правда».

За словами радника міністра, 2017 рік має стати роком захисту інформаційного простору України від впливу російської пропаганди. За його словами, російські спецслужби створюють у соцмережах групи із «красномовними патріотичними назвами», які розповсюджують за вказівкою ФСБ заклики, направлені на підрив української державності.

«Одним з перших рішень (в цьому році – ред.) має стати блокування російських соціальних мереж "ВКонтакте" та "Одноклассники", які сьогодні повністю підконтрольні і керуються російськими спецслужбами, - сказав Шкіряк. – Вони (соцмережі) є основними виробниками антиукраїнського контенту, що розповсюджується в інтернеті».

Він також висловив сподівання, що Міністерство освіти також долучиться до цього процесу і через вчителів у школах буде пояснювати дітям шкідливість використання цих двох соцмереж.

Нагадаємо, Служба безпеки України припускає реалізацію насильницького сценарію на заходах до річниці Євромайдану. При цьому СБУ звинувачує у спробах дестабілізації політичної ситуації в Україні спільноти в соціальних мережах «Патріоти України», «Українська революція», «Всі на Майдан», «Продовження революції гідності», «Майдан-3», «Ми патріоти України» і заявляє, що вони адмініструються з території РФ.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1758
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду