На Дніпропетровщині редакторка комунальної газети судиться з Апостолівською райрадою

На Дніпропетровщині редакторка комунальної газети судиться з Апостолівською райрадою

13 Лютого 2017
1380
13 Лютого 2017
13:20

На Дніпропетровщині редакторка комунальної газети судиться з Апостолівською райрадою

1380
Головна редакторка газети «Апостолівські новини» Вікторія Михальченко подала судовий позов щодо протиправних дій Апостолівської районної ради (Дніпропетровська область) і невиконання зобов’язань по фінансуванню видання.
На Дніпропетровщині редакторка комунальної газети судиться з Апостолівською райрадою
На Дніпропетровщині редакторка комунальної газети судиться з Апостолівською райрадою

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Інтер», повідомляє прес-служба НСЖУ.

Як відомо, конфлікт між газетою і засновниками виник на фоні процесу роздержавлення. Редакція звинувачує чиновників у небажанні фінансувати комунальні ЗМІ та підтримці приватної телекомпанії, яка належить близьким родичам голови Апостолівської райради. Зокрема, як зазначено в сюжеті, мова йде про 30 тис грн.

«Я не знаходжу пояснення, просто пояснення в тому, що нашу газету все-таки хочуть знищить і до цього ведеться», –  наголошує головред пані Михальченко.

Голова Апостолівської районної ради Віктор Мудрий повідомив, що фінансування газети – не є пріоритетним.

«Ми будемо дивитися від фінансових можливостей. Тому що на відміну від тільки того, що у нас є газета, у нас є притулок, у нас є будинок людей похилого віку, які ще знаходяться на районному рівні і зрозумійте, що пріоритетність в витраченні коштів в першу чергу буде спрямована туди», –пояснив він.

За словами в.о. голови НСЖУ Сергія Томіленка, пан Мудрий уже надав і Національній спілці журналістів свої пояснення про конфлікт із редактором видання. Цей пакет документів на розгляді у медіаюристів.

«Вважаємо неприпустимим, коли чиновники в порушення закону про реформування лобіюють інтереси своїх родинних медіа і витрачають на них бюджетні кошти», – прокоментував пан Томіленко. – «НСЖУ підтримує редактора газети Вікторію Михальченко і надає можливу допомогу, а на райраду здійснюємо громадський тиск – керівника ради включено до Антирейтингу «Ворогів реформування преси».

Сама ж пані Михальченко зазнаичла, що увесь минулий рік газета висвітлювала діяльність райради, однак не отримала за це оплати.

«Якби нам віддали ті кошти, що нам винні за висвітлення, то не було б потрібно жодних дотацій. Там досить солідна сума. Кожна праця повинна бути оплачена», – каже редакторка.

Наразі, як повідомляє НСЖУ, вона готує ще один судовий позов щодо захисту честі і гідності у зв’язку з тим, що голова райради привселюдно звинуватив її в нецільовому використанні коштів.

Нагадаємо 1 лютого стало відомо, що районна рада в Апостоловому на Дніпропетровщині перешкоджає реформуванню газети «Апостолівські новини». Бюджетні гроші йдуть на фінансування приватної ТРК, яка належить батькові голови райради.

На фото - Вікторія Михальченко

Фото: скріншот сюжету «Інтера»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1380
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду