detector.media
13.02.2017 13:20
На Дніпропетровщині редакторка комунальної газети судиться з Апостолівською райрадою
На Дніпропетровщині редакторка комунальної газети судиться з Апостолівською райрадою
Головна редакторка газети «Апостолівські новини» Вікторія Михальченко подала судовий позов щодо протиправних дій Апостолівської районної ради (Дніпропетровська область) і невиконання зобов’язань по фінансуванню видання.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Інтер», повідомляє прес-служба НСЖУ.

Як відомо, конфлікт між газетою і засновниками виник на фоні процесу роздержавлення. Редакція звинувачує чиновників у небажанні фінансувати комунальні ЗМІ та підтримці приватної телекомпанії, яка належить близьким родичам голови Апостолівської райради. Зокрема, як зазначено в сюжеті, мова йде про 30 тис грн.

«Я не знаходжу пояснення, просто пояснення в тому, що нашу газету все-таки хочуть знищить і до цього ведеться», –  наголошує головред пані Михальченко.

Голова Апостолівської районної ради Віктор Мудрий повідомив, що фінансування газети – не є пріоритетним.

«Ми будемо дивитися від фінансових можливостей. Тому що на відміну від тільки того, що у нас є газета, у нас є притулок, у нас є будинок людей похилого віку, які ще знаходяться на районному рівні і зрозумійте, що пріоритетність в витраченні коштів в першу чергу буде спрямована туди», –пояснив він.

За словами в.о. голови НСЖУ Сергія Томіленка, пан Мудрий уже надав і Національній спілці журналістів свої пояснення про конфлікт із редактором видання. Цей пакет документів на розгляді у медіаюристів.

«Вважаємо неприпустимим, коли чиновники в порушення закону про реформування лобіюють інтереси своїх родинних медіа і витрачають на них бюджетні кошти», – прокоментував пан Томіленко. – «НСЖУ підтримує редактора газети Вікторію Михальченко і надає можливу допомогу, а на райраду здійснюємо громадський тиск – керівника ради включено до Антирейтингу «Ворогів реформування преси».

Сама ж пані Михальченко зазнаичла, що увесь минулий рік газета висвітлювала діяльність райради, однак не отримала за це оплати.

«Якби нам віддали ті кошти, що нам винні за висвітлення, то не було б потрібно жодних дотацій. Там досить солідна сума. Кожна праця повинна бути оплачена», – каже редакторка.

Наразі, як повідомляє НСЖУ, вона готує ще один судовий позов щодо захисту честі і гідності у зв’язку з тим, що голова райради привселюдно звинуватив її в нецільовому використанні коштів.

Нагадаємо 1 лютого стало відомо, що районна рада в Апостоловому на Дніпропетровщині перешкоджає реформуванню газети «Апостолівські новини». Бюджетні гроші йдуть на фінансування приватної ТРК, яка належить батькові голови райради.

На фото - Вікторія Михальченко

Фото: скріншот сюжету «Інтера»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY