Пішов з життя поет, літературний критик, редактор Богдан Бойчук

Пішов з життя поет, літературний критик, редактор Богдан Бойчук

11 Лютого 2017
1587
11 Лютого 2017
17:49

Пішов з життя поет, літературний критик, редактор Богдан Бойчук

1587
Поет, один із засновників та активних учасників Нью-Йоркської групи Богдан Бойчук помер 10 лютого у віці 89 років.
Пішов з життя поет, літературний критик, редактор Богдан Бойчук
Пішов з життя поет, літературний критик, редактор Богдан Бойчук

Про це повідомляє zaxid.net. 

Богдан Бойчук - поет-модерніст, прозаїк, перекладач та літературний критик, член Нью-Йоркської групи поетів, один з її засновників. Член ОУП «Слово» та НСПУ, лауреат Міжнародної літературної премії ім. Гоголя (1998). Восени 2016 року Бойчук приїздив до Львова, читав свої вірші в театрі Леся Курбаса.

Богдан Бойчук народився 11 жовтня 1927 року в Тернопільській області. У 1944 році його вивезли до Німеччини на примусові роботи. Після війни він перебував у таборі переміщених осіб в місті Ашаффенбург, де й закінчив середню освіту. У 1949 році переїхав до США і оселився в Нью-Йорку. У 1957-му закінчив студії з електроніки в Міському коледжі Нью-Йорка і працював інженером у цій сфері до 1992 року.

Від початку 1950-х років Бойчук активно включився в українське літературне життя. Його літературна діяльність не обмежувалась тільки поетичною творчістю. Він також писав і видавав драматичні твори, прозу, робив переклади з англійської, іспанської й російської мов на українську і з української – на англійську. Займався літературознавчою критикою, опублікувавши широку низку статей, рецензій, передмов.

Богдан Бойчук - один із співзасновників Нью-Йоркської групи, був співредактором її річника «Нові Поезії», ініціатором і головним редактором нью-йорксько-київського літературно-мистецького квартальника «Світо-Вид». Працював літературним редактором при місячнику «Сучасність» (Мюнхен).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1587
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду