Районна газета «Замок» виграла апеляцію проти міськради

Районна газета «Замок» виграла апеляцію проти міськради

18 Січня 2017
1936
18 Січня 2017
09:45

Районна газета «Замок» виграла апеляцію проти міськради

1936
Районна газета «Замок» (Дубно Рівненської області) виграла в апеляції судову справу проти міськради, яка намагалася призупинити реформування комунальної газети.
Районна газета «Замок» виграла апеляцію проти міськради
Районна газета «Замок» виграла апеляцію проти міськради

Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

«Двічі виданню довелося відстоювати своє право на незалежність у суді. 7 вересня місцевий суд визнав протиправним рішення міської ради, яким вона намагалася призупинити реформування комунальної газети. Але влада вирішила оскаржувати рішення і справу було передано в Житомирський апеляційний адміністративний суд», - йдеться в повідомленні.

Однак 20 грудня і цю справу видання виграло. Цими днями вже розпочалися реєстраційні процедури з перетворення комунальної газети у приватну. Однак головред «Замку» Микола Мороз побоюється, що у видання можуть забрати приміщення: «Після того, як Дубенський міськрайонний суд ухвалив рішення на нашу користь, міська рада почала його оскаржувати. А на сесії винесли рішення про те, щоб відібрати в редакції частину приміщення. Я звертався від імені трудового колективу до міського голови, вказував, що такі дії незаконні, але все одно влада не зважала на звернення».

Голосів для прийняття цього рішення не вистачило. Однак Микола Мороз вважає, що тепер у видання можуть з'явитись проблеми з орендою приміщення: «Не виключено, що через місяць-два нам скажуть, мовляв, ви не виконуєте умов договору оренди. Владі не стільки цікава газета чи те майно, яке ми маємо, як приміщення».

За словами першого секретаря НСЖУ Сергія Томіленка, дубенська міська влада  цілком заслуговує на те, щоб опинитися у списку ворогів реформування газет, який зараз складає Спілка. 

Нагадаємо, 7 вересня 2016 року суд визнав протиправним та таким, що підлягає скасуванню, рішення Дубенської міської ради (Рівненська область), яким міська влада намагалася зупинити реформування комунальної газети «Замок» на першому етапі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1936
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду