Суд у Дубно став на бік газети «Замок» у справі щодо реформування

Суд у Дубно став на бік газети «Замок» у справі щодо реформування

8 Вересня 2016
1727
8 Вересня 2016
16:53

Суд у Дубно став на бік газети «Замок» у справі щодо реформування

1727
7 вересня суд визнав протиправним та таким, що підлягає скасуванню, рішення Дубенської міської ради (Рівненська область), яким міська влада намагалася зупинити реформування комунальної газети «Замок» на першому етапі.
Суд у Дубно став на бік газети «Замок» у справі щодо реформування
Суд у Дубно став на бік газети «Замок» у справі щодо реформування

Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Як розповів у коментарі НСЖУ головний редактор КП «Редакція газети «Замок»» Микола Мороз, в лютому на зборах трудового колективу газети було прийнято рішення взяти участь у першому етапі роздержавлення друкованих ЗМІ. Протягом місяця свою ухвалу мала винести за законом Дубенська міська рада.

«Думаю, влада просто не була готова до цього. На сесії, яка відбулася тоді 1 березня, лунали такі думки, мовляв, ще треба все обдумати. Однак хтось із депутатів сказав: що тут думати, є закон, давайте підтримувати. І вони проголосували. А потім почалося: спершу створили комісію з реформування, котра почала проводити перевірки, вимагати документи, ледь не "ревізію" робити. Хоча це було протизаконно. Зрештою, мене почали звинувачувати, що я не виконую рішень цієї комісії», – сказав Микола Мороз.

Зрештою депутати Дубенської міської ради передумали допускати комунальну газету «Замок» до першого етапу реформування. На сесії 27 травня міські обранці скасували своє рішення від 1 березня.

Переговори з депутатами, як стверджує головред, не дали результатів.

«Ми звернулися до міської ради, аби вона вже на наступній сесії скасувала це останнє рішення, та наше звернення навіть не розглядалося. Тоді стало ясно, що питання треба вирішувати через суд», – сказав Микола Мороз.

Редакція звернутися за юридичною допомогою до Інституту розвитку регіональної преси (ІРРП). Інститут доручив роботи по цій справі адвокату Тетяні Голубоці, яка працює в Рівному.

Зрештою 7 вересня суд прийняв рішення задовольнити позов газети та «Визнати протиправним та скасувати рішення Дубенської міської ради № 663 від 27 травня 2016 року «Про скасування рішення міської ради від 01.03. 2016 року № 339 «Про реформування газети «Замок» та комунального підприємства «Редакція газети «Замок» Дубенської міської ради».

Нагадаємо, газета «Край Камʼянецький» з Камʼянця-Подільського (Хмельницька область) виграла суд проти районної ради та райдержадміністрації, які, всупереч закону про реформування комунальних ЗМІ, не підтримали ініціативу редакції про роздержавлення у першому етапі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1727
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду