Депутати міста Дубно хочуть перевірити газету «Замок» - головред говорить про незаконність

Депутати міста Дубно хочуть перевірити газету «Замок» - головред говорить про незаконність

16 Грудня 2014
6252
16 Грудня 2014
15:14

Депутати міста Дубно хочуть перевірити газету «Замок» - головред говорить про незаконність

6252
Депутати міста Дубно хочуть перевірити газету «Замок» - головред говорить про незаконність
Депутати міста Дубно хочуть перевірити газету «Замок» - головред говорить про незаконність

Депутати міської ради міста Дубно (Рівненська область) наполягають на створенні спеціальної депутатської комісії для перевірки друкованого громадсько-політичного тижневика «Замок». Про це йдеться у сюжеті рівненського телеканалу «Сфера-ТБ», матеріали якого опубліковані на сайті мовника.

 

Головний редактор газети Микола Мороз, який дописує у газету як журналіст, а також є директором друкарні, з якою свого часу об'єднали видання, переконаний у незаконності такої перевірки.

 

«Вони пояснюють це офіційно, що хочуть поліпшити роботу газети, підняти її авторитет, імідж. Але насправді там є упереджене ставлення. Вони дорікають тим, що газета мало пише про депутатів та їх діяльність, але в кожному номері чи не на кожній сторінці ми пишемо про ті чи інші події, інтерв'ю і так далі і з міським керівництвом, і з міським головою», - сказав пан Мороз.

 

Як повідомляють журналісти «Сфера-ТБ», втручання з боку депутатів у редакційну політику дубенської газети «Замок», що виходить щотижня накладом 3000 примірників, почалося влітку поточного року, ініціаторами перевірки діяльності газети стали представники комунальних підприємств міста.

 

Журналісти каналу «Сфера-ТБ» зазначають, що на висвітлення діяльності міської ради в газеті цьогоріч передбачено 40 тис. грн., але депутати хочуть скорити фінансування з бюджету до 23 тис.грн.

 

Міський голова Дубно Василь Антонюк вважає депутатську перевірку газети незаконною. «Ця перевірка є просто надуманою, і вона не несе за собою ніякої юридичної відповідальності, тому що сьогодні абсурд перевіряти газету, яка в таких умовах ледве виживає», - сказав пан Антонюк.

 

Проте виступати проти депутатської перевірки мер міста не буде, бо сподівається, що це може вплинути на прийняття рішення не зменшувати фінансування газети.

 

Голова обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ) в Рівненській області Дмитро Тарасюк повідомив, що Спілка проведе свою перевірку публікацій газети. «Ми газету детально проаналізуємо на предмет, як вона висвітлює діяльність місцевої влади.  Тобто я беру підшивку, в нас є фахівці, і ми детально зробимо фаховий аналіз газети», - повідомив він.

 

За його словами, для покращення контенту дубенської газети «Замок» потрібно збільшити кількість її співробітників, адже головний редактор не в змозі сам робити газету. Водночас депутати не мають права впливати на редакційну політику видання.

 

 

Нагадаємо, у жовтні гГолова Рівненської обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ) Дмитро Тарасюк заявив, що Костопільська районна рада на Рівненщині є ініціатором низки протизаконних дій по відношенню до районної газети «Віче Костопільщини».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6252
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду