Гендиректор «Дождя» сподівається, що українці дивитимуться канал через інші ресурси

Гендиректор «Дождя» сподівається, що українці дивитимуться канал через інші ресурси

12 Січня 2017
2776
12 Січня 2017
16:00

Гендиректор «Дождя» сподівається, що українці дивитимуться канал через інші ресурси

2776
Генеральний директор російського телеканалу «Дождь» Наталя Синдєєва відреагувала на рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення (Нацради) заборонити мовлення каналу на території України
Гендиректор «Дождя» сподівається, що українці дивитимуться канал через інші ресурси
Гендиректор «Дождя» сподівається, що українці дивитимуться канал через інші ресурси

Позицію гендиректора телеканалу опубліковано на сайті «Дождя».

«Мені дуже шкода, що Нацрада України прийняла таке рішення», - заявила Синдєєва.

За її словами, відповідно до умов договорів з усіма провайдерами України, мовлення «Дождя» на всій території країни здійснюється через IP-з'єднання без прямої комерційної реклами. І Нацраді, за її словами, було про це повідомлено 8 серпня 2016 року. Після цього, як зазначає Синдєєва, претензій щодо невідповідності змісту телеканалу українському законодавству «Дождь», начебто, не отримував.

За словами Синдєєвої, «телеканал керується російським законодавством при зображенні карти Росії».

 «Відповідно до статті 65 Конституції Російської Федерації Республіка Крим є суб'єктом Російської Федерації», - уточнила вона. – «Сподіваюся, що український глядач знайде можливість дивитися "Дождь" через наш сайт, наші додатки в Smart TV та інші канали дистрибуції».

Як повідомляє «Дождь», в Україні телеканал транслюють близько 90 провайдерів. Доступ до телеканалу мають приблизно 500 тисяч домогосподарств.

Нагадаємо, 12 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вилучила російський телеканал «Дождь» із Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України

Зокрема, телеканал «Дождь» вилучено з переліку через трансляцію в його ефірі забороненої українським законодавством реклами (закон забороняє розміщення реклами в ефірі російських телеканалів, що ретранслюються в Україні), а також через трансляцію інформації, що посягає на територіальну цілісність України («Дождь» зображає Крим як територію Російської Федерації). Рішення про вилучення має набути чинності через місяць після оприлюднення.

Зазначимо, 5 січня у Чорноморську (Одеська область) активісти громадської організації «Ветерани АТО та інваліди "Рапіра"» добилися від місцевого кабельного оператора «Клен» відключення російського телеканалу «Дождь».

Нагадаємо, станом 22 грудня змін Перелік іноземних програм (так званий «список адаптованих каналів») налічував 156 іноземних телеканалів. Після вилучення «Дождя» і тимчасової заборони «Телеклубу» українським провайдерам дозволені для ретрансляції 154 іноземних телеканали.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2776
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду