Газета «Подільські вісті» нарікає на заборгованість Хмельницької ОДА у розмірі 150 тис грн

Газета «Подільські вісті» нарікає на заборгованість Хмельницької ОДА у розмірі 150 тис грн

11 Січня 2017
4131
11 Січня 2017
16:20

Газета «Подільські вісті» нарікає на заборгованість Хмельницької ОДА у розмірі 150 тис грн

4131
Колектив громадсько-політичної газети «Подільські вісті» (Хмельницька область) заявив про небажання Хмельницької обласної державної адміністрації сплачувати борг перед часописом у сумі понад 150 тисяч гривень та звернувся до депутатів обласної ради з проханням виділити кошти на погашення боргів ОДА.
Газета «Подільські вісті» нарікає на заборгованість Хмельницької ОДА у розмірі 150 тис грн
Газета «Подільські вісті» нарікає на заборгованість Хмельницької ОДА у розмірі 150 тис грн

Відповідна публікація під назвою «Пане Корнійчук, розрахуйтеся з нами!» з'явилася на першій шпальті газети 22 грудня 2016 року, повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

У редакції визнають, що договір про висвітлення діяльності ОДА у 2016 році не укладали: «...відділ інформаційної політики облдержадміністрації вперше за багато-багато літ відмовився укладати з редакцією “Подільських вістей” договір  Мовляв, ви пишіть, а договір укладемо пізніше».

Однак, як газета обласної ради і обласної адміністрації, продовжували писати про роботу посадовців.

Як зазначають журналісти, за матеріали про діяльність ОДА вони мали б отримати понад 150 тис. грн, однак гроші «Подільським вістям» так і не заплатили. Ситуацію, що склалася, пояснюють особистою неприязню голови обласної адміністрації Олександра Корнійчука до газети, яка «все менше стала колінкувати перед можновладцями».

ІМІ пише, що листи про заборгованість газетярі неодноразово надсилали очільнику ОДА, але безрезультатно. Через це вирішили звертатися до депутатів Хмельницької обласної ради «з проханням дати правову оцінку діям посадовців Хмельницької ОДА стосовно нашої газети і виділити кошти на погашення боргів Хмельницькою облдержадміністрацією “Подільським вістям”, як того вимагає Закон України “Про реформування державних і комунальних ЗМІ” і “Про порядок висвітлення діяльності органів державної влади».

У свою чергу, Хмельницька ОДА заперечує факти існування заборгованості перед газетою «Подільські Вісті» та упередженого ставлення голови адміністрації до неї. Про це йдеться у “Відкритому листі газеті “Подільські вісті”, опублікованому на сайті ОДА 29 грудня. Так, у листі т.в.о. заступника голови-керівника апарату адміністрації Юрія Бирка, зокрема, зазначається: «У зв’язку з тим, що редакція газети не має підтверджень існування у 2016 році договірних відносин з Хмельницькою обласною державною адміністрацією, спрямованих на надання інформаційних послуг, що унеможливлює факт існування боргу, викладена у наведеній вище статті газети інформація не відповідає дійсності та підлягає спростуванню відповідно до ст. 37 Закону України “Про друковані засоби масової інформації в Україні».

Як стверджує Бирка, редакція, незважаючи на відсутність відповідної угоди, з власної ініціативи друкувала матеріали, які стосувалися діяльності ОДА.

Нагадаємо, в квітні Хмельницька обласна рада не підтримала рішення про вихід з числа співзасновників обласної газети «Подільські вісті».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4131
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду