Розпочався процес ліквідації державної телерадіокомпанії іномовлення УТР

Розпочався процес ліквідації державної телерадіокомпанії іномовлення УТР

5 Січня 2017
3332

Розпочався процес ліквідації державної телерадіокомпанії іномовлення УТР

3332
Міністр інформаційної політики (МІП) України Юрій Стець на виконання Закону «Про систему іномовлення України» та з метою економії державних коштів у кінці грудня підписав наказ, яким розпочато ліквідацію українського державного каналу іномовлення УТР (Державна телерадіокомпанія «Всеукраїнська служба "Українське телебачення і радіомовлення"»).
Розпочався процес ліквідації державної телерадіокомпанії іномовлення УТР
Розпочався процес ліквідації державної телерадіокомпанії іномовлення УТР

Про це йдеться у повідомленні МІП.

«Зауважу, що процес ліквідації довготривалий, бо проводиться повна інвентаризація, йде аналіз того, що переводиться, що списується. Водночас міністерство інформаційної політики України контролюватиме, щоб у процесі ліквідації не порушувалися права працівників», – прокоментував заступник міністра Артем Біденко.

Раніше Артем Біденко повідомив «Детектору медіа», що процес ліквідації УТР триватиме кілька місяців – можливо, рік.

«Це не буде питання навіть місяця. Три місяці дає законодавство, але багато хто з колег каже, що це може розтягнутися на рік», – розказав він.

Відповідно до Закону «Про систему іномовлення України» ДП «Мультимедійна платформа іномовлення України» створено саме на базі УТР. Закон було підписано Президентом України 28 грудня 2015 року.

Система іномовлення включає національне інформаційне агентство «Укрінформ» і Мультимедійну платформу іномовлення України (канал UАTV), що створена на базі ДТРК «Всесвітня служба “Українське телебачення і радіомовлення”».  

Нагадаємо, запуск «Мультимедійної платформи іномовлення України» відбувся 1 жовтня 2015 року під керівництвом Михайла Шматова. Замість супутникового телеканалу УТР в ефірі стартував телеканал UATV. Він мовить із трьох супутників: Amos 3, Azerspace 1, Galaxy 19, а також в інтернеті на власному каналі в YouTube.  UATV вже  мовить в Молдові,  Естонії,  Азербайджані, Польщі, Данії,  Ізраїлі, Грузії, Латвії, тощо. З 2017-го року його можна буде дивитись у Франції. Зазначимо, що у грудні на телеканалі UАTV розпочала роботу кримськотатарська редакція. Поки її ефір займає півгодини, але в перспективі планується збільшити до однієї години.

Закон «Про систему іномовлення України» було підписано Президентом України 28 грудня 2015 року. Система іномовлення включає національне інформаційне агентство «Укрінформ» і Мультимедійну платформу іномовлення України, що буде створена на базі ДТРК «Всесвітня служба “Українське телебачення і радіомовлення”». ТОВ «Банківське телебачення» як база для іномовлення до закону не потрапило.  

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3332
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду