Кандидатів у Нацраду залишилося четверо – «Самопоміч» не визначилася

Кандидатів у Нацраду залишилося четверо – «Самопоміч» не визначилася

20 Грудня 2016
1842
20 Грудня 2016
15:54

Кандидатів у Нацраду залишилося четверо – «Самопоміч» не визначилася

1842
Фракція об’єднання «Самопоміч» у Верховній Раді так і не визначила свого кандидата на вакантну посаду члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, тому кандидатур залишилося четверо.
Кандидатів у Нацраду залишилося четверо – «Самопоміч» не визначилася
Кандидатів у Нацраду залишилося четверо – «Самопоміч» не визначилася

Про це «Детектору медіа» повідомили в секретаріаті Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики.

Секретаріат комітету подає на спецперевірку чотири кандидатури, документи яких отримав попереднього тижня:

- Валентина Руденко – радниця Віктора Ющенка, висунута фракцією «Радикальної партії»;

- Віталій Гуріненко – генеральний директор студії «Терези», висунутий фракцією «Опозиційного блоку»;

- Олександр Глущенко – заступник генерального директора хмарного оператора UCloud.ua, висунутий громадською спілкою «Всеукраїнська асоціація мовлення громад»;

- Євген Лахнозаступник начальника управління поширення радіомовної продукції філії НТКУ «Центральна дирекція “Українське радіо”».

Офіційно строк прийому документів завершився 13 грудня. Подавати кандидатури на конкурс у члени Нацради могли депутатські фракції у Верховній Раді та всеукраїнські об'єднання громадян у галузі діяльності засобів масової інформації.

Після завершення прийому пропозицій профільний комітет протягом 14 днів має обговорити запропоновані кандидатури і винести на розгляд Верховної Ради відповідне подання по кожній кандидатурі з висновками і рекомендаціями. Голосування в парламенті щодо призначення члена Нацради відбувається по кожній кандидатурі в послідовності, визначеній попереднім рейтинговим голосуванням. Парламент має призначити члена Нацради протягом двох місяців з дня припинення повноважень попереднього члена Нацради.

Нагадаємо, 6 серпня Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики розпочав відбір кандидатур на вакантну посаду члена Нацради у зв’язку з достроковим припиненням повноважень члена Нацради Катерини Котенко, призначеної за квотою Верховної Ради.

На конкурс подалися три кандидатури: Катерина М’ясникова, Валентин Коваль та Олександр Глущенко. 21 вересня Комітет рекомендував усі три кандидатури до розгляду Верховною Радою. Але через тиждень, 27 вересня, Валентин Коваль став членом Нацради за квотою президента – його на посаду призначив Петро Порошенко.

16 листопада виконавча директорка Незалежної асоціації телерадіомовників Катерина М’ясникова відкликала свою кандидатуру з конкурсу на посаду члена Нацради. Вона припустила, що голосування за поточним конкурсом буде формальним і нерезультативним, оскільки парламентські фракції не встигли подати свої кандидатури.

23 листопада Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики оголосив повторний відбір кандидатів на вакантну посаду члена Нацради. Комітет пояснив необхідність повторного відбору тим, що дві з трьох кандидатур не могли більше брати участь у попередньому конкурсі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1842
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду