Комітет свободи слова оголосив повторний конкурс на членство в Нацраду

Комітет свободи слова оголосив повторний конкурс на членство в Нацраду

23 Листопада 2016
1680
23 Листопада 2016
14:22

Комітет свободи слова оголосив повторний конкурс на членство в Нацраду

1680
23 листопада Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики оголосив повторний відбір кандидатів на вакантну посаду члена Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.
Комітет свободи слова оголосив повторний конкурс на членство в Нацраду
Комітет свободи слова оголосив повторний конкурс на членство в Нацраду

Оголошення опубліковано 23 листопада на сайті комітету та в газеті «Голос України» № 223(6477).

Комітет пояснює необхідність повторного відбору тим, що дві з трьох кандидатур, які подалися на конкурс, оголошений 6 серпня, не можуть більше брати в ньому участі. Валентин Коваль був призначений членом Нацради указом Президента від 27 вересня, а Катерина М’ясникова відкликала свою кандидатуру.

«У такій ситуації парламент не може виконати вимогу частини 1 статті 5 Закону України Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, яка встановлює порядок призначення членів Національної ради на альтернативній основі», - йдеться в оголошенні.

Відтак, комітет оголосив повторний конкурс.

Суб'єктами права подання кандидатур на посаду члена Нацради є депутатські фракції і групи у Верховній Раді України та всеукраїнські об'єднання громадян у галузі діяльності засобів масової інформації.

Подання щодо кандидатур та документи кандидатів приймаються впродовж 21 дня від дати оприлюднення оголошення, тобто по 13 грудня. Кандидати мають надати такі документи:

- подання - рекомендацію від всеукраїнської громадської організацій у сфері медіа або депутатської фракції чи групи у Верховній Раді України та витяг з протоколу засідання на якому приймалося рішення щодо рекомендації кандидата;

- копію паспорта громадянина України (сторінки 1, 2 та сторінку зі штампом про реєстрацію за місцем проживання);

- власноруч заповнену особову картку встановленого зразка П-2 ДС з автобіографією;

- письмову заяву, в якій повідомляє, що до неї не застосовуються заборони, визначені частиною третьою або четвертою статті 1 Закону України «Про очищення влади», та надає згоду на проходження перевірки та на оприлюднення відомостей стосовно неї відповідно до зазначеного Закону;

- завірену копію (копії) документа (документів) про освіту з додатками;

- декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік;

- медичну довідку форми 133/о із сертифікатами психіатра та нарколога;

- копію ідентифікаційного коду;

- копію трудової книжки;

- 4 фотокартки для документів розміром 3х4;

- письмову заяву про невходження до складу правління, інших контрольних органів, наглядової ради підприємства або організації, що має на меті одержання прибутку, та письмове зобов’язання відповідно до статті 36 Закону України «Про запобігання корупції»;

- для військовозобов’язаних копію військового квитка або посвідчення особи військовослужбовця.

Документи необхідно подати до 13 грудня за адресою: м. Київ, вул. Грушевського, 5, Верховна Рада України, Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики.

Нагадаємо, 6 серпня Комітет з питань свободи слова та інформаційної політики розпочав відбір кандидатур на вакантну посаду члена Нацради у зв’язку з достроковим припиненням повноважень члена Нацради Катерини Котенко, призначеної за квотою Верховної Ради. Нацрада звільнила пані Котенко 2 серпня за її власним бажанням. У коментарі «Детектору медіа» пані Котенко пояснила своє звільнення сімейними обставинами.

На конкурс подалися три кандидатури: Катерина М’ясникова, Валентин Коваль та Олександр Глущенко. 21 вересня Комітет рекомендував усі три кандидатури до розгляду Верховною Радою. Але через тиждень, 27 вересня, Валентин Коваль став членом Нацради за квотою президента – його на посаду призначив Петро Порошенко.

16 листопада виконавча директорка Незалежної асоціації телерадіомовників Катерина М’ясникова відкликала свою кандидатуру з конкурсу на посаду члена Нацради. Вона припустила, що голосування за поточним конкурсом буде формальним і нерезультативним, оскільки парламентські фракції не встигли подати свої кандидатури.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1680
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду